Semifreddo met bosvruchten

  • Italiaans, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 28-11-2008
  • Semifreddo met bosvruchten

    Semifreddo met bosvruchten

    Semifreddo met bosvruchten

Leuk en lekker met kerst

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
4 eieren
200 g suiker
600 g slagroom
mespunt zout
1 citroen
300 g gemengd bosfruit( bramen, frambozen en aalbessen)
40 g poedersuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Scheid de eieren. Klop de eidooiers met de helft van de suiker `au bain marie` luchtig. De eiwitten met de andere helft van de suiker opkloppen en voeg een mespunt zout toe. Knijp de citroen uit boven een zeefje en meng dit met het eiwit. Klop de 350 g slagroom en meng deze met de opgeklopte eidooiers. Snijd de helft van het rode fruit fijn en voeg dit toe. Voeg het eiwit in gedeeltes toe en meng het geheel voorzichtig. Leg in een cakeblik een stuk bakpapier, giet het mengsel erin en strijk de bovenkant glad. Zet het cakeblik in de vriezer, ca een halve dag, tot het geheel bevroren is.
Snijd de zijkanten los en stort de bevroren Semifreddo op een bord of schaal. Klop de overige slagroom met 20 g poedersuiker op. Spuit de slagroom bovenop de Semifreddo, garneer met het overige rode fruit en bestrooi met poedersuiker.

Bron

taste of life

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

GeaKuperus avatar
GeaKuperus 21-12-2016

Dit recept voor jaren terug een keer gemaakt met de bosvruchten, het jaar daarop heb ik de vruchten weg gelaten en dan krijg je meer een soort citroenijs en dan is dit ook heel lekkere zeker na een gezellige kerstdag met gourmetten. Dan valt dit niet zwaar op de maag.

Sevda123 avatar
Sevda123 09-10-2010

Ik heb het gisteren gemaakt. We vonden het allemaal heel lekker. Alleen heb ik het met poedersuiker gemaakt i.p.v. gewoon suiker. Volgens mij hoort het ook met poedersuiker. En i.p.v. slagroom heb ik gewoon opgeslagen slagroom gebruikt, ook lekker! Met de eiwitten heb ook `au bain marie` luchtig geklopt. Bedankt voor het lekker recept!

eliseboonman avatar
eliseboonman 26-01-2010

dit ziet er echt heerlijk uit, ga deze binnenkort zeker maken. bedankt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten