Tarte Tartin van wortel en pastinaak

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Tarte Tartin van wortel en pastinaak

    Tarte Tartin van wortel en pastinaak

    Tarte Tartin van wortel en pastinaak

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
300 g suiker
1 wortel
1 pastinaak
3 takjes tijm
4 plakjes bladerdeeg
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus180°C. Laat in een pan met dikke bodem de suiker karamelliseren. Schenk de karamel in een ingevette ovenschaal. Maak de wortel en pastinaak schoon en snijd ze in plakjes. Pluk de blaadjes tijm van de takjes en strooi ze over de karamel. Druk de wortel en pastinaak om en om dakpansgewijs in de karamel. Rol het bladerdeeg uit tot een vierkante plak, prik het in met een vork en leg het op de wortel en pastinaak. Bak de tarte tatin in 20-25 minuten goudbruin. Keer de tarte tatin op een schaal en snijd punten ervan. Lekker met gebakken eendenborst met sinaasappelsaus.

Bron

taste of life

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

nanettel avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten