1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Tarte Tartin van wortel en pastinaak

Tarte Tartin van wortel en pastinaak

Door: nanettel

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-11-2008

Ingrediënten 6 personen


300 g suiker
1 wortel
1 pastinaak
3 takjes tijm
4 plakjes bladerdeeg


Tarte Tartin van wortel en pastinaak
Tarte Tartin van wortel en pastinaak

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus180°C. Laat in een pan met dikke bodem de suiker karamelliseren. Schenk de karamel in een ingevette Ovenschaal. Maak de wortel en pastinaak schoon en snijd ze in plakjes. Pluk de blaadjes tijm van de takjes en strooi ze over de karamel. Druk de wortel en pastinaak om en om dakpansgewijs in de karamel. Rol het bladerdeeg uit tot een vierkante plak, prik het in met een vork en leg het op de wortel en pastinaak. Bak de tarte tatin in 20-25 minuten goudbruin. Keer de tarte tatin op een schaal en snijd punten ervan. Lekker met gebakken eendenborst met sinaasappelsaus.

Bron

Taste of life



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanettel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top