Runderstoofpotje met appelstroop

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-11-2008
  • Runderstoofpotje met appelstroop

    Runderstoofpotje met appelstroop

    Runderstoofpotje met appelstroop

Dit recept stond in de Allerhande en het is echt heerlijk! Wees vooral niet te zuinig met de appelstroop en mosterd!

Het kan ook een dag vantevoren gemaakt worden, dan hoef je het alleen maar op te warmen. Handig als je laat thuis bent.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr runder/riblappen
3 eetlepels appelstroop
2 eetlepels mosterd
1 grote fijngesneden ui
4 laurierblaadjes
250 ml runderbouillon (van tablet)
300 gr winterpeen
250 gr gebroken sperzieboontjes

Boter/olie om in te bakken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan

Voorbereiding

Snijd het vlees in grote stukken en wrijf in met zout, peper, appelstroop en mosterd.

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan en schep het vlees en de ui erdoor. steek de laurierblaadjes ertussen en schenk de bouillon erbij. Breng het op een zacht vuur aan de kook en laat het 2,5 tot 3 uur stoven op een heel laag vuurtje.

Voeg na 2 uur de wortel en boontjes toe. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper

Bron

Allerhande, 12, 2008 blz. 35

Serveertip

Volgens de Allerhande goed bij pompoen of aardappelpuree, maar smaakt ook heerlijk met rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten