1. Home
  2. Recepten
  3. Courgette
  4. knapperige courgette met parmaham en geitenkaas

knapperige courgette met parmaham en geitenkaas

  •  , Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-11-2008

Ingrediënten 6 personen


3vellen brickdeeg
bieslook
1 courgette
enkele druppels tabasco
6 sneden rauwe ham (parma)
5cl room
50gr geitenkaas
zout, peper
1 sjalot
bieslookstengeltjes voor afwerking



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 220°C
sjalot schoon maken en fijn snijden
bieslook fijn snijden
courgette in in plakjes schaven (in de lengte) deze enkele seconden koken en daarna afkoelen onder stromend koud water

Bereidingswijze

Geitenkaas mixen en aanlengen met room indien deze te dik is. voeg sjalot en bieslook toe. Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels tabasco.
Dep de courgette droog en besmeer elk plakje met geitenkaas. Snijd ham op maat en leg ze op de gesmeerde courgette. Rol alles op.
Snijd het brickdeeg in 4 delen. leg op elk vel een rolletje van courgette en rol alles opnieuw op. Sluit de rolletjes met behulp van een bieslookstengeltje waarin je een knoopje legt (die eerst 10 sec. opgewarmd is in de micro)
De rolletjes 5 min. bakken in de oven op 220°C

Bron

Metro



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geudens


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geudens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top