3vellen brickdeeg
bieslook
1 courgette
enkele druppels tabasco
6 sneden rauwe ham (parma)
5cl room
50gr geitenkaas
zout, peper
1 sjalot
bieslookstengeltjes voor afwerking
Oven voorverwarmen op 220°C
sjalot schoon maken en fijn snijden
bieslook fijn snijden
courgette in in plakjes schaven (in de lengte) deze enkele seconden koken en daarna afkoelen onder stromend koud water
Geitenkaas mixen en aanlengen met room indien deze te dik is. voeg sjalot en bieslook toe. Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels tabasco.
Dep de courgette droog en besmeer elk plakje met geitenkaas. Snijd ham op maat en leg ze op de gesmeerde courgette. Rol alles op.
Snijd het brickdeeg in 4 delen. leg op elk vel een rolletje van courgette en rol alles opnieuw op. Sluit de rolletjes met behulp van een bieslookstengeltje waarin je een knoopje legt (die eerst 10 sec. opgewarmd is in de micro)
De rolletjes 5 min. bakken in de oven op 220°C
Metro
hermien_kg 27-11-2008
Dit lijkt me leuk om te maken. Is brickdeeg hetzelfde als bladerdeeg? Groetjes, Hermien