1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep

Linzensoep

  • Internationaal, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-04-1999

Ingrediënten 4 personen


250 g linzen
1/2 l rode wijn
2 uien
25 g boter
100 g mager rookspek (dobbelsteentjes)
2 el bloem
1 l water
3 worteltjes
2 grote aardappelen
1 prei
1 bouillontablet
1 tl zout
2 laurierbladeren
tabasco
zure room
bieslook
roggebrood
katenspek (plakjes)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de linzen en week ze ca. 2 uur in de rode wijn. Snijd de uien in snippers, de worteltjes in plakjes en de aardappelen in blokjes. Snijd de prei in ringen.

Bereidingswijze

Laat de boter smelten, bak er het spek in, voeg de uisnippers toe. Bak ze samen tot de uien lichtbruin zijn. Strooi er de bloem over en roer tot er geen losse bloem meer te zien is. Schenk er al roerende een halve liter water bij. Laat heet doorkoken, doe de rest van het water, de geweekte linzen (incl. wijn), de worteltjes, de aardappelen, prei en de laurierbladeren erbij. Kook dit alles in ca. 2 uuur tot een dikke soep. Proef de soep. Voeg naar smaak tabasco toe. Voeg de zure room toe naar smaak en roer tenslotte de bieslook erdoorheen.

Serveertip

Lekker met roggebrood belegd met plakjes katenspek.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top