Witlofsalade met appel en mandarijntjes

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 26-11-2008

Heel simpel, maar lekker en fris

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 a 4 struikjes witlof, in plakjes
1 klein blikje mandarijntjes
1 zoetzure appel (bijv braeburn), geschild, in kleine plakjes
zure room
beetje zout en peper
beetje gemalen italiaanse kruiden (en/of paprika- en kerriepoeder)
een beetje gembersiroop
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Witlof, afgegoten (sap opvangen) mandarijntjes en de appelplakjes mengen.
Een sausje maken van zure room, beetje zout en peper, scheut mandarijnensap, scheutje gembersiroop en italiaanse kruiden (en/of met een beetje paprika- en kerrriepoeder).
Dit over het mengsel verdelen en garneren met een paar mandarijnpartjes en een beetje peterselie

Bron

Eigen?

Serveertip

Erg lekker bij bijv canard a l` orange.
Ook banaan past hier prima door, wil je iets meer wat walnoten kan ook, maar dan wel machtiger.

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 26-11-2008

Hallo Ineke, Lijkt me lekker, ga ik een keer proberen. Dank je wel. Groetjes, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten