Oventosti`s, net even anders....

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-11-2008

Het is niet Marokkaans, ook niet Arabisch zoals de meeste van mijn recepten, maar het is wel heel erg lekker en weinig werk om een lekker lunchgerechtje op tafel te zetten of zo maar tussendoor....

Deel dit recept

Ingrediënten
8 witte (of lichtbruine) casinoboterhammen;
1 grote vleestomaat;
2 of 4 plakken kalkoenham of gerookte kalkoenfilet;
8 plakjes jonge kaas (of cheddar);
2 eieren;
3 eetlepels creme fraiche (of 15 cl. room);
roomboter;
zout en peper naar smaak;
ketchup of mosterd (naar smaak).

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Beboter een vierkant bakblik en leg daar vier boterhammen in.
Bedek die vervolgens elk met: een beetje mosterd, een plak tomaat, een plakje kaas, een 1/2 plak kalkoenham of gerookte kalkoenfilet (vleeswaar), nog een plakje kaas en tot slot een beetje ketchup.
Bedek elk stapeltje met een boterham.

Klop de eieren los met de creme fraiche of de room, voeg peper en zout naar smaak toe en giet dat over de broodstapeltjes.(zie foto 2)

Bereidingswijze


Zet de bakvorm met de oventosti`s 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden tot ze mooi bruin gebakken zijn.
Opdienen met een lekkere groene salade daarbij.

Eet smakelijk!

Bron

MIJN WEBLOG(klik)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 11-04-2013

Amber dit recept neem ik heel graag van je mee. Ga ik gauw eens maken! Mmmm...! Groetjes, Petra

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 10-04-2013

Lijkt me heerlijk,neem het mee.Zal je laten weten wat we er van vonden.Groetjes Ineke

393amber1 avatar
393amber1 09-04-2013

Tja,ieder z`n eigen smaak toch? De definitie van een "Croque monsieur" is deze: ""De croque-monsieur (Belgisch-Nederlands) is een sandwich-gerecht dat bereid wordt door twee sneetjes brood, samen met het tussenliggende beleg (ham, of een ander soort vlees en kaas) te roosteren. Dit doet men vaak in een tosti-ijzer, grill, oven, speciaal broodrooster of koekenpan."" Ja, dat is dit recept ook op een bepaalde manier maar dan met extra lekkere toevoegingen die het "net even anders" maken.......

Delarosa avatar
Delarosa 09-04-2013

In Belgie noemen ze het zo een croque madame (of monsieur.. twijfel nu zelf..) anyway, je moet er van houden. Geef mij maar gewoon een tosti ham/kaas uit een echt tosti ijzer (van Milan)... Groetjes, Erwin

fransine avatar
fransine 09-04-2013

leuk recept voor van de zomer op de boot!

estherbakermans avatar
estherbakermans 09-04-2013

ik neem hem mee lijkt mij wel lekker gr esther

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 08-04-2013

Goed idee, vooral dat overgieten. Ik voorzie talloze variaties, heerlijk, dankjewel. Groetjes, Roger

swampie1 avatar
swampie1 13-07-2011

lijkt me lekker

LKoopman94 avatar
LKoopman94 06-05-2011

Lijkt me heerlijk! ga het nu direct proberen!

kitchenaid avatar
kitchenaid 24-05-2009

Ik neem het ook mee! (Heb toevallig alles in huis voor vanavond.....)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten