
8 witte (of lichtbruine) casinoboterhammen;
1 grote vleestomaat;
2 of 4 plakken kalkoenham of gerookte kalkoenfilet;
8 plakjes jonge kaas (of cheddar);
2 eieren;
3 eetlepels creme fraiche (of 15 cl. room);
roomboter;
zout en peper naar smaak;
ketchup of mosterd (naar smaak).
Het is niet Marokkaans, ook niet Arabisch zoals de meeste van mijn recepten, maar het is wel heel erg lekker en weinig werk om een lekker lunchgerechtje op tafel te zetten of zo maar tussendoor....
Beboter een vierkant bakblik en leg daar vier boterhammen in.
Bedek die vervolgens elk met: een beetje mosterd, een plak tomaat, een plakje kaas, een 1/2 plak kalkoenham of gerookte kalkoenfilet (vleeswaar), nog een plakje kaas en tot slot een beetje ketchup.
Bedek elk stapeltje met een boterham.
Klop de eieren los met de creme fraiche of de room, voeg peper en zout naar smaak toe en giet dat over de broodstapeltjes.(zie foto 2)
Zet de bakvorm met de oventosti`s 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden tot ze mooi bruin gebakken zijn.
Opdienen met een lekkere groene salade daarbij.
Eet smakelijk!
pwiggers 11-04-2013
Amber dit recept neem ik heel graag van je mee. Ga ik gauw eens maken! Mmmm...! Groetjes, Petra
inekevlaskamp 10-04-2013
Lijkt me heerlijk,neem het mee.Zal je laten weten wat we er van vonden.Groetjes Ineke
393amber1 09-04-2013
Tja,ieder z`n eigen smaak toch? De definitie van een "Croque monsieur" is deze:
""De croque-monsieur (Belgisch-Nederlands) is een sandwich-gerecht dat bereid wordt door twee sneetjes brood, samen met het tussenliggende beleg (ham, of een ander soort vlees en kaas) te roosteren. Dit doet men vaak in een tosti-ijzer, grill, oven, speciaal broodrooster of koekenpan.""
Ja, dat is dit recept ook op een bepaalde manier maar dan met extra lekkere toevoegingen die het "net even anders" maken.......
Delarosa 09-04-2013
In Belgie noemen ze het zo een croque madame (of monsieur.. twijfel nu zelf..) anyway, je moet er van houden. Geef mij maar gewoon een tosti ham/kaas uit een echt tosti ijzer (van Milan)... Groetjes, Erwin
fransine 09-04-2013
leuk recept voor van de zomer op de boot!