Gemberkoek met amandelen

  • Duits, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-11-2008

Als je van gember houdt wordt dit smullen. Er zit maar weinig boter in de boek dus weinig calorieen. De koek is het lekkerst als hij 4 - 5 dagen rust voordat hij aangesneden wordt. Houdbaarheid van de koek is 2 - 3 weken verpakt in aluminiumfolie.

Deel dit recept

Ingrediënten
50 gram gember op siroop - 140 gram bloem - 1/2 theelepel bakpoeder - mespunt kaneel - mespunt kruidnagelpoeder - mespunt nootmuskaat - 40 gram amandelschaafsel - 1 theelepel citroenrasp - 75 gram poedersuiker - 75 gram stroop - 3 eetlepels citroensap - 40 gram zachte boter - 1 ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cakevorm van 20 cm.

Voorbereiding

Amandelschaafsel in droge koekenpan goudbruin roosteren. Gember fijnsnijden.. Cakevorm invetten en met bloem bestrooien. Bloem, bakpoeder en kruiden zeven en vermengen met gember, geroosterde amandelschaafsel, citroenrasp, poedersuiker, stroop, citroensap, ei en boter. (kan met de mixer)

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 graden C. Deeg in de vorm doen. Gladstrijken. Plm. 55 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven. (Na de baktijd inprikken met een sateprikker. Als er geen deeg aan blijft hangen is de koek goed)

Bron

Duits tijdschrift Essen und Trinken

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ginanl avatar
ginanl 26-11-2008

Dit zal ik zekers maken voor de feestdagen, neem hm gelijk mee, bedankt, gr. Jenny

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten