Rijst met zoetzure saus (van tante Ali)

  • Slanke keuken,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-11-2008

Heel simpel maar wel lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
boter
250 gr champignons, in plakjes
klein blikje ananas, afgegoten, in stukjes gesneden
400 gr hamlappen (of kipfilet), in blokjes
zout en peper
1/2 kopje suiker
1/2 kopje azijn (de gewone keukenazijn)
1 kopje water
6 el tomatenketchup
1 tl sambal
maizena (of allesbinder)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Hamlappen in de boter aanbakken, champignons even meebakken. Dan de ananas erbij en gaarpruttelen (circa 15 min). De rest, muv maizena, aan de kook brengen, aanmaken tot juiste dikte met maizena (allesbinder kan ook). Dan het vleesmengsel erdoor doen.

Bron

tante Ali

Serveertip

Lekker met rijst en atjar tjampoer.
Het is even wat jaren geleden dat ik het recept heb geplaatst. Ik vind het nog steeds heel lekker, maar ik koop nu wel biologische kipfilet en ook verantwoorde champignons.

Laatste reacties

marmaas avatar
marmaas 24-11-2008

Lijkt me heerlijk.ga dit proberen,bedankt.Liefs Margriet.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten