Appeltaart, Italiaanse versie

  • Italiaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Appeltaart, Italiaanse versie

    Appeltaart, Italiaanse versie

    Appeltaart, Italiaanse versie

  • Appeltaart, Italiaanse versie

    Appeltaart, Italiaanse versie

    Appeltaart, Italiaanse versie

Appeltaart, deze Italiaanse versie is heel anders van structuur dan de Nederlandse appeltaart. De smaak is heerlijk en bovendien staat deze Italiaanse appeltaart snel op tafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
• 150 gram boter
• 150 gram suiker
• 4 eieren
• 500 gram appels
• 150 gram zelfrijzend bakmeel
• de schil en sap van 1 citroen
• snufje zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 700,35 kcal
Koolhydraten 81,38 g
Eiwitten 10,78 g
Vetten 35,68 g

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de appels en snijd ze in fijne plakjes en besprenkel ze met citroensap.
Smelt de boter en laat even afkoelen.
Doe in een kom de suiker, snufje zout, citroenschil en 4 eieren en roer dit goed door elkaar tot het een schuimig geheel is.
Doe de gesmolten boter bij de appelschijfjes en roer er het zelfrijzend bakmeel door.
Roer de appel – meelmassa door de suiker.

Bekleed een springvorm van 28 ø cm met bakpapier en schenk hier het deeg in.

Bak de appeltaart in 40 tot 50 minuten gaar.
Doe dan de oven uit en laat de taart nog 5 minuten in de oven staan.

Bestrooi de appeltaart met poedersuiker

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

shell_seeker avatar
shell_seeker

Doorsturen

Home Recepten