Appeltaart, Italiaanse versie

  • Italiaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-11-2008
  • Appeltaart, Italiaanse versie

    Appeltaart, Italiaanse versie

    Appeltaart, Italiaanse versie

  • Appeltaart, Italiaanse versie

    Appeltaart, Italiaanse versie

    Appeltaart, Italiaanse versie

Appeltaart, deze Italiaanse versie is heel anders van structuur dan de Nederlandse appeltaart. De smaak is heerlijk en bovendien staat deze Italiaanse appeltaart snel op tafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
• 150 gram boter
• 150 gram suiker
• 4 eieren
• 500 gram appels
• 150 gram zelfrijzend bakmeel
• de schil en sap van 1 citroen
• snufje zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de appels en snijd ze in fijne plakjes en besprenkel ze met citroensap.
Smelt de boter en laat even afkoelen.
Doe in een kom de suiker, snufje zout, citroenschil en 4 eieren en roer dit goed door elkaar tot het een schuimig geheel is.
Doe de gesmolten boter bij de appelschijfjes en roer er het zelfrijzend bakmeel door.
Roer de appel – meelmassa door de suiker.

Bekleed een springvorm van 28 ø cm met bakpapier en schenk hier het deeg in.

Bak de appeltaart in 40 tot 50 minuten gaar.
Doe dan de oven uit en laat de taart nog 5 minuten in de oven staan.

Bestrooi de appeltaart met poedersuiker

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

poebeerr avatar
poebeerr 15-11-2019

Deze ga ik in het weekend bakken. Dankjewel voor je recept.

vakantie123 avatar
vakantie123 31-03-2018

Italiaans of niet,hij smaakt heerlijk! inderdaad blijft hij wat laag, de volgende keer gebruik ik een kleiner bakblik, maar doet niets af aan de smaak hoor. Jeannette

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 18-10-2017

Lekker hoor! Maar wat is hier Italiaans aan?

carodun avatar
carodun 25-11-2015

Dit is een lekkere appeltaart! Maar is niet 'cakerig', meer puddingachtig. Van mij mag ie in een kleinere springvorm, bv 23 cm. D e mijne was nogal laag.

standaardmolen avatar
standaardmolen 13-02-2015

Ik heb hem gebakken met stukjes handpeer i.p.v. appels, nou, echt een aanrader, was erg lekker.

Lydiadela avatar
Lydiadela 19-05-2014

Echt een lekker recept. Zou dit ook lekker zijn met aardbeien? Ik ga het gewoon proberen!

Anuschkah avatar
Anuschkah 15-09-2013

Bedankt voor het heerlijke recept. Heb hem meteen gemaakt. Op de een of andere manier is hij bij mij niet goed gerezen. Reden te meer om hem nog een keer te maken. Aan de smaak heeft het niets afgedaan. Heerlijk.

Mayajuh avatar
Mayajuh 23-03-2013

Heerlijk en elke keer weer een succes

sofieb1 avatar
sofieb1 29-01-2013

uhh lekker hoor, maar graag erbij vermelden dat de citroenschil waarschijnlijk geraspt moet zijn (!)

dancingdutch avatar
dancingdutch 05-10-2012

....en we bakken hem nog een keer!!!!! Deze taart is zooooo lekker!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten