Roti met kip massala

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-11-2008

In plaats van die bewerkelijke pannenkoeken zelf te maken, kan je kant-en-klare roti bij de toko kopen. Of gebruik wraps. Dat scheelt veel tijd, wat je kan gebruiken voor aandacht over het hele menu, je familie (en cadeautjes?).
Halveer ze, want Surinaamse gerechten zijn niet bepaald lichte kost. Deze masala kip staat bij ons regelmatig op het menu.

Deel dit recept

Ingrediënten
plantaardige olie om in te bakken
1 fijngesnipperde ui
3 fijngesneden knoflooktenen
een paar verkruimelde, gedroogde chilipepers of pul biber (naar smaak, flink pittig is wel de bedoeling)
4 el massalapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 klein blikje tomatenpuree
sap van ½ limoen
1 blokje kippenbouillon
zwarte peper en zout uit de molen
250 g gekookte aardappels, geschild en in blokjes
150 g beetgaar gekookte haricot verts of sperziebonen
400 g kipfilet, in blokjes
optioneel: medium tot hardgekookte eieren in parten
Roti of wraps
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit de ui in wat olie glazig. Voeg de knoflook en chilipeper toe. Strooi massalapoeder, komijn en koriander erover en fruit dit mee op laag vuur. Voeg tomatenpuree, limoensap en het verkruimelde bouillonblokje toe. Schenk er ca. 250 ml heet water bij en breng al roerend aan de kook. Doe de kipblokjes erbij, leg het deksel op de pan en laat een minuut of 10 stoven. Voeg dan de aardappelblokjes en boontjes toe. Voeg wat water toe als de saus te dik is en leg het deksel schuin op de pan als je de saus te dun vindt. Het gerecht wordt er alleen maar lekkerder op als je dit een dag van tevoren klaarmaakt. Serveer met de roti die je zowel in de magnetron als in een koekenpan kunt verwarmen; of met de wraps die je volgens gebruiksaanwijzing maakt. Serveer eventueel met eipartjes en onderstaande komkommer.

Bron

Oorspronkelijk recept uit "United Wraps", Estefhan Meijer

Serveertip

Je kan ze dichtbinden met geblancheerde lint van prei, lente-ui of bieslookstengels. Blancheren is nodig omdat het dan minder snel breekt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hyacintje avatar
hyacintje 05-01-2012

Ziet er leuk uit zeg, ik neem je recept mee.

nikitaanneke avatar
nikitaanneke 30-06-2011

ziet er heerlijk uit,ga ik zeker een keer maken,bedankt

snoopcat avatar
snoopcat 17-03-2010

Hoi,Ik heb deze week een vegetarische variant van jouw recept gemaakt (met quornblokjes)Lekker hoor, het is een prima massala recept!Dankjewel + groetjes, Marjolein

suzmonta avatar
suzmonta 13-03-2010

Lijkt mij makkelijk te maken. Bedankt

elles1970 avatar
elles1970 13-03-2010

Ga het eens proberen met dit kruidenmengsel. Ik gebruik normaal alleen SURINAAMSE massala (is volgens mij echt niet hetzelfde als garam masala dat zijn Indiase kruiden)en gaan andere kruiden daarbij.

rennelies avatar
rennelies 14-02-2010

Neem m mee, lijkt me heerlijk en ook makkelijk te maken!

praline1 avatar
praline1 04-02-2010

Dank je wel voor dit recept, super!

matisse avatar
matisse 23-03-2009

Peter: ja, die scherpe kerrie garam massala. Grtz!

onceinalifetime avatar
onceinalifetime 22-03-2009

Mevrouw Matisse. Is massalapoeder hetzelfde als garam massala? Grtz. Peter.

novemberrain18 avatar
novemberrain18 13-12-2008

We zijn gek op roti ik neem dit recept van je mee. Bedankt hiervoor. Groetjes ines

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten