1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Roti
  6. Roti met kip massala

Roti met kip massala

Door: matisse

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-11-2008

Ingrediënten


Plantaardige olie om in te bakken
1 fijngesnipperde ui
3 fijngesneden knoflooktenen
een paar verkruimelde, gedroogde chilipepers of pul biber (naar smaak, flink pittig is wel de bedoeling)
4 el massalapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 klein blikje tomatenpuree
sap van ½ limoen
1 blokje kippenbouillon
zwarte peper en zout uit de molen
250 g gekookte aardappels, geschild en in blokjes
150 g beetgaar gekookte haricot verts of sperziebonen
400 g kipfilet, in blokjes
optioneel: medium tot hardgekookte eieren in parten
Roti of wraps


Roti met kip massala
Roti met kip massala

In plaats van die bewerkelijke pannenkoeken zelf te maken, kan je kant-en-klare roti bij de toko kopen. Of gebruik wraps. Dat scheelt veel tijd, wat je kan gebruiken voor aandacht over het hele menu, je familie (en cadeautjes?).
Halveer ze, want Surinaamse gerechten zijn niet bepaald lichte kost. Deze masala kip staat bij ons regelmatig op het menu.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit de ui in wat olie glazig. Voeg de knoflook en chilipeper toe. Strooi massalapoeder, komijn en koriander erover en fruit dit mee op laag vuur. Voeg tomatenpuree, limoensap en het verkruimelde bouillonblokje toe. Schenk er ca. 250 ml heet water bij en breng al roerend aan de kook. Doe de kipblokjes erbij, leg het deksel op de pan en laat een minuut of 10 stoven. Voeg dan de aardappelblokjes en boontjes toe. Voeg wat water toe als de saus te dik is en leg het deksel schuin op de pan als je de saus te dun vindt. Het gerecht wordt er alleen maar lekkerder op als je dit een dag van tevoren klaarmaakt. Serveer met de roti die je zowel in de magnetron als in een koekenpan kunt verwarmen; of met de wraps die je volgens gebruiksaanwijzing maakt. Serveer eventueel met eipartjes en onderstaande komkommer.

Serveertip

Je kan ze dichtbinden met geblancheerde lint van prei, lente-ui of bieslookstengels. Blancheren is nodig omdat het dan minder snel breekt.

Bron

Oorspronkelijk recept uit "United Wraps", Estefhan Meijer



Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top