Cheesecake met aardbeien

  • Slanke keuken, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 24-11-2008
  • Cheesecake met aardbeien

    Cheesecake met aardbeien

    Cheesecake met aardbeien

POINTS® waarde: 4
Porties: 12
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 60 min
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Niemand zal ooit raden dat deze verrukkelijke taart een Weight Watchers recept is. Het is jouw geheime recept!

De cheesecake is de volgende dag het lekkerst. Doe het fruit er op het laatste moment pas op.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
* 185 g Koekje, droog
* 60 g Roomboter, halfvol
* 450 g Linesse roomkaas, naturel
* 3 middelgroot Ei
* 1 hoeveelheid (naar smaak) Hittebestendige zoetstof
* 1 zakje(s) Vanillesuiker
* 100 ml Zure room
* 125 g Aardbeien
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm (Ø 20 cm)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190ºC. Vet een springvorm (Ø 20 cm) in met een beetje van de boter. Smelt de rest van de boter in een steelpannetje. Verkruimel de koekjes en roer de kruimels door de gesmolten boter. Doe dit met de boter van het vuur.

Roer goed door en schep het deeg in de springvorm. Verdeel over de bodem en druk het goed aan.

Roer de roomkaas, de eieren, de zoetstof en de helft van de vanillesuiker door elkaar tot een gladde massa. Schep dit mengsel bovenop de koekbodem. Zet de cake 25 minuten in de oven. Laat daarna ongeveer 20 minuten afkoelen.

Roer de rest van de vanillesuiker door de zure room en besmeer de lauwwarme cheesecake hiermee. Zet de cheesecake nog ca. 10 minuten terug in de oven.

Laat de cake daarna goed afkoelen. Serveer kort voor het opdienen met plakjes aardbei.

Bron

W.Watchers

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten