Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Surimi/zalm tajine

Surimi/zalm tajine

Door: 393amber1

  • Arabisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-11-2008

Ingrediënten



200 gram surimisticks (krabsticks) in kleine stukjes gesneden;
100 gram gerookte zalm, in kleine stukjes gesneden;
4 eieren, losgeklopt;
200 ml creme fraiche;
50 ml. volle melk;
2 volle eetlepels maizena, aangelengd met 2 eetlepels koud water;
olijven;
beetje zout;
provencaalse kruiden naar smaak;
zwarte peper naar smaak.


Surimi/zalm tajine
Surimi/zalm tajine

Tunesiers noemen dit een tajine-gerecht, omdat er eieren in worden gebruikt.
Niet te verwarren dus met de Marokkaanse Tajines die gestoofde kip, vlees of visgerechten zijn.
Dit gerecht is zeer eenvoudig te maken......

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Vermeng alle ingredienten goed met elkaar.
Schep de massa in een ingevette vuurvaste schaal of vorm.
Zet ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Kijk af en toe of het gerecht niet te bruin wordt
Haal uit de oven en snijd in vierkante stukken.

Serveertip

Dien op met daarbij een lekkere gemengde salade.

Bron

MIJN WEBLOG(klik)



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top