1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. gesmoorde parelhoen

gesmoorde parelhoen

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-11-2008

Ingrediënten 4 personen


1 parelhoen geklaarde boter(kan met elk soort gevogelte tijd aanpassen aan hetgeen je gebruikt)
1 kg zuurkool
1glas droge witte wijn
jeneverbessen en aardappelen naargelang personen evt laurierblad



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Parelhoen kruiden met peper en zout eventueel enkele jeneverbessen
binnenin steken

Bereidingswijze

Parelhoen aanbraden in geklaarde boter
zuurkool even stoven enkele jeneverbessen toevoegen naargelang smaak ook een laurierblad parelhoen bovenop de zuurkool leggen overgieten met +- 1glas witte droge witte wijn deksel op de pot en +-1u op laag vuur laten smoren .je kan de aardappelen toevoegen en mee laten smoren zeker 0.30min voor einde kooktijd of ze appart serveren

Serveertip

Een beetje mosterd(tierentijn) niet te zure is al wat dit gerecht extra kan gebruiken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van snessnal


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van snessnal
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top