VARKENSHAAS TOT WAAIER GEVORMD

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR VARKENSHAAS:
1 grote varkenshaas
kerriepoeder {milde)
boter
honing

VOOR SAUS:
50 ml bloem
50 ml boter
350 ml kippenbouillon
10 ml honing
25 ml sherry
250 ml kookroom
nootmuskaat
zout
peper
vers gesnipperde kor1ander
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VOOR VARKENSHAAS:
1. Geur varkenshaas met kerriepoeder. (niet te veel)
2. Bak varkenshaas goudbruin in boter en plaats in een ovenschaal.
3. Bak varkenshaas in oven voor 30 min. bij 180*C.
4. Haal varkenshaas uit oven en bedruip varkenshaas met honing.
5. Plaats varkens voor nog 5 min. terug in oven.

VOOR SAUS:
1. Maak een gladde gebonden saus van boter, bloem en kippenbouillon.
2. Zodra saus dik worden voeg jij de honing en sherry eraan toe en roer goed door.
3. Voeg nu room, nootmuskaat, zout en peper toe en laat in totaal 10 min. zachtjes doorkoken.
4. Snijd de varkenshaas in waaiers en vouw open. (snijd zo een 1/3 de naar onder)

Serveertip

Verdeel een deel van saus over varkenshaas. En serveer rest van saus erbij on sauskom. Aan tafel word vlees verder aangesneden.
Bijgerechten: Lekker met peultjes en gebakken aardappelen of Waaier aardappelen

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar
deonart

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten