arabische ovenschotel
- Arabisch, Ovenschotel
- 60-120 min.
een heerlijke verrassende ovenschotel van meester kok Rudolfph van Veen gezien in het programma The taste of life.
Ingrediënten 4 personen
Voor de vleesvulling500 g lamsgehakt
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
½ el kaneel
½ el komijn
1 tl kardemom
1 tl kurkuma
1 el tomatenpuree
2 el honing
½ ltr kippen of groentebouillon
Voor de groentevulling
scheut olijfolie
100 g pijnboompitten
50 g amandelen, geschaafd
1 courgette, in blokjes
50 g rozijnen, geweld
1 bosje peterselie, gesneden
1 bosje koriander, gesneden
Voor de aardappelvulling
750 g aardappels
2½ dl melk
scheut olijfolie
250 g couscous
zout en peper
Bereidingswijze
Vleesvulling
Bak het gehakt rul en voeg hieraan toe de ui en de knoflook. Voeg tomatenpuree, kruiden en honing toe en blus het mengsel af met de bouillon.
Laat dit ca 30 minuten sudderen in een gesloten pan.
Groentevulling
Bak de pijnboompitten kort aan, voeg de amandelen toe en bak deze kort mee.
Voeg de courgette en de rozijnen toe en als laatste de kruiden.
Aardappelvulling
Kook de aardappelen en maak hier een puree van. Laat de couscous wellen in warm water.
Voeg de melk, olijfolie, couscous, zout en peper toe aan de puree.
Doe als eerste het gehaktmengsel in een ovenvaste schaal, daar bovenop de noten met de courgette en de kruiden. Dek als laatste het geheel af met de puree.
Plaats de schaal in de oven op 180°C voor 30 minuten