arabische ovenschotel

  • Arabisch, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • arabische ovenschotel

    Arabische ovenschotel

    Arabische ovenschotel

een heerlijke verrassende ovenschotel van meester kok Rudolfph van Veen gezien in het programma The taste of life.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de vleesvulling

500 g lamsgehakt
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
½ el kaneel
½ el komijn
1 tl kardemom
1 tl kurkuma
1 el tomatenpuree
2 el honing
½ ltr kippen of groentebouillon
Voor de groentevulling

scheut olijfolie
100 g pijnboompitten
50 g amandelen, geschaafd
1 courgette, in blokjes
50 g rozijnen, geweld
1 bosje peterselie, gesneden
1 bosje koriander, gesneden
Voor de aardappelvulling

750 g aardappels
2½ dl melk
scheut olijfolie
250 g couscous
zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vleesvulling
Bak het gehakt rul en voeg hieraan toe de ui en de knoflook. Voeg tomatenpuree, kruiden en honing toe en blus het mengsel af met de bouillon.
Laat dit ca 30 minuten sudderen in een gesloten pan.
Groentevulling
Bak de pijnboompitten kort aan, voeg de amandelen toe en bak deze kort mee.
Voeg de courgette en de rozijnen toe en als laatste de kruiden.
Aardappelvulling
Kook de aardappelen en maak hier een puree van. Laat de couscous wellen in warm water.
Voeg de melk, olijfolie, couscous, zout en peper toe aan de puree.
Doe als eerste het gehaktmengsel in een ovenvaste schaal, daar bovenop de noten met de courgette en de kruiden. Dek als laatste het geheel af met de puree.
Plaats de schaal in de oven op 180°C voor 30 minuten

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

patricianijp avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten