vegetarische lasagne

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-2008
  • vegetarische lasagne

    Vegetarische lasagne

    Vegetarische lasagne

  • vegetarische lasagne

    Vegetarische lasagne

    Vegetarische lasagne

  • vegetarische lasagne

    Vegetarische lasagne

    Vegetarische lasagne

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 rijpe tomaten, bosje basilicum, eetlepel suiker, groentebouillonblokje, huttenkase, mozzarella, stuk pecorino, grote zak verse spinazie, 2 tenen knoflook, 1 ui, groene lasagnebladen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote ovenschaal, pan om in te roerbakken, kaasrasp, staafmixer

Voorbereiding

Verwarm de oven voor.

Bereidingswijze

Snij de tomaten in stukken, doe er een bouillonblokje bij, de basilicum en suiker, en maak met de staafmixer tot een puree. Roerbak de spinazie met knoflook en ui, zout en peper. Mozzarella in plakken.

Eerst laag tomatenpuree,
dan lasagnebladen,
daarop spinazie,
huttenkase,
weer lasagnebladen,
tomatenpuree,
mozzarella erop,
weer lasagnebladen,
dan weer spinazie met huttenkase en
afsluiten met tomaat.

Helemaal bedekken met geraspte pecorino (als je dat niet kan vinden is parmezaanse kaas, versgeraspt, ook lekker)

In de oven voor zolang als nodig is voor de lasagnebladen. Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Stefaniehuijgen avatar
Stefaniehuijgen 26-03-2019

Vanavond gegeten hij was heerlijk alsof we in een restaurant aten. Zelfs de kinderen vonden hem lekker. Hij was bij mij wel wat nattig had de reacties al gelezen dus spinazie goed uitgelekt na het opbakken maar deed de smaak echt niet minder om. Bedankt!!

RoxanneK avatar
RoxanneK 02-11-2015

Heerlijk! advies; tomaten wellen en dan het zachte gedeelte met de pitjes verwijderen. hierdoor heb je een wat meer vaste substantie voor de saus.

petrabeeuwkes avatar
petrabeeuwkes 26-07-2015

Vanavond gegeten en het hele gezin was super enthousiast ! Blikje tomatenpuree door saus gedaan om hem iets dikker te maken.

Ptrkrm avatar
Ptrkrm 13-12-2014

Tomaten worden idd een nogal natte saus waardoor de hele lasagna veel te nat wordt. Misschien beter met vleestomaten of gewone tomaten laten uitlekken in de zeef.

EvelienT01 avatar
EvelienT01 14-10-2014

Goed recept, ik vond m in de smult en voor een vega dag is deze lasagne perfect!

HSG1984 avatar
HSG1984 07-02-2014

Op hoeveel graden moet de oven staan?

kooktgraag avatar
kooktgraag 24-01-2014

Lijkt me erg lekker. En verse spinazie moet je altijd laten uitlekken..lijkt me logisch. Ik zet het in mijn kookboek.

Chemistrylicious avatar
Chemistrylicious 02-09-2013

Heerlijke smaken en prima voor een veggie monday! Toch een tip: tomatensaus goed inkoken en spinazie na het roerbakken laten uitlekken. Daarmee voorkom je dat deze lekkere lasagne te nat wordt. Dank voor het recept.

ElsElz avatar
ElsElz 26-07-2013

Heerlijke lasagne. Ik heb de verse lasagne vervangen voor diepvries a la creme. Helemaal goed! Staat in mij favorieten!

heidibakker avatar
heidibakker 13-12-2012

Heerlijk! Ik weet het probleem van Maikel749 denk ik. Waarschijnlijk heeft hij er rauwe spinazie aan toegevoegd. Dit kan omdat de werkbeschrijving kort maar krachtig is. Dat maakt het eindresultaat zeker als soep. Maar dat maakt het nog geen reden om het gelijk weg te gooien. Een beetje creatieve kok maakt er dan toch een smaakvolle soep van! Helemaal niet zonde, maar gewoon anders!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten