1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Aardappelkoekjes
  5. Fazant met appel en Calvados

Fazant met appel en Calvados

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-2008

Ingrediënten 4 personen


2 jonge fazanten,
4 sjalotten in plakjes,
2 takken tijm,
2 eetlepels calvados,
2 eetlepels gehakte verse tijm,
4 tenen knoflook,
15 g boter,
1 el olijfolie,
500 g Granny Smith appel in blokjes gesneden,
500 g knolselderij in staafjes gesneden,
4 el appelcider,
1/2 liter gevogeltefond,
zout en peper

truffel-aardappelkoekjes

4 dl pannenkoekbeslag
100 g bospaddestoelen
400 g aardappel,
1 tl truffelolie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180ºC. Dep de goed afgespoelde fazanten droog en bestrooi ze met peper en zout. Doe de helft van de sjalot, tijm en knoflook in de lichaamsholte van de fazanten.
Verhit de olie en boter in een diepe koekenpan en braad de fazanten rondom aan op een hoog vuur. Breng de fazanten over in een braadslee. Bak de appel en knolselderij 2 minuten aan in dezelfde koekenpan en blus het geheel af met calvados.

Voeg cider, fazantenfond en gehakte tijm toe en laat het mengsel 10 minuten sudderen. Verwijder appel en selderij en giet het vocht over de fazanten in de braadslee. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en braad de fazanten 30 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg daarna appel en knolselderij weer toe, leg de fazanten met de borstkas naar boven en laat ze 5 tot 7 minuten roosteren onder de grill, totdat de borstdelen bruin van kleur zijn. Haal hierna de borstdelen van de karkassen.

Snijd de bospaddestoelen in zeer dunne reepjes en schaaf de aardappel aan flinters. Vermeng ze met het pannenkoekbeslag. Aromatiseer dit mengsel met een beetje truffelolie. Bak in een koekenpan met anti-aanbaklaag in een beetje olie hier kleine ronde platte koekjes van.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Snijd de fazantenborsten in dikke plakken en dresseer deze op voorverwarmde borden. Schep de appel- en knolselderijstukjes er over- en omheen en doe hetzelfde met het braadvocht.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top