1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Rozemarijn - rozijnenbrood

Rozemarijn - rozijnenbrood

Door: antpe

  • Internationaal,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-11-2008

Ingrediënten


1 grote bos verse rozemarijn, gebruik alleen de blaadjes
500 gr. rozijnen, kleingesneden.


Rozemarijn - rozijnenbrood
Rozemarijn - rozijnenbrood

Maak voor dit recept het basisrecept van brood

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak allereerst het basis broodrecept en voeg de rozemarijn en rozijnen bij het begin van stap 3 toe. Eventueel moet je nog wat bloem toevoegen als het deeg plakt. Ga verder met het basisrecept tot het deeg mooi elastisch is en laat het dan 30-60 min. rijzen. Halveer het deeg en kneed er nog wat bloem door, je kunt er iedere vorm aan geven die je wilt, maar ik maak er twee lange broden van. Leg ze op een bakplaat., bestuif ze met bloem en laat ze weer rijzen tot ze in volume vertweevoudigd zijn. Kerf het brood over de hele lengte in met een heel scherp mes (soms steek ik een takje rozemarijn in ieder brood) en bak het in de op 180*C. voorverwarmde oven in ongeveer 25 min. goudbruin en knapperig. Laat het brood afkoelen voor je het aansnijdt.

Bron

Jamie Oliver



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top