Pide-Pizza

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-11-2008
  • Pide-Pizza

    Pide-Pizza

    Pide-Pizza

Een lekkere snelle variant op de gewone pizza, met veel groenten en tonijn! Ik maak hem voor minder dan 2 euro p.p.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pide (turks brood)
1 pot pastasaus of tomato frito (600-750 gram)
400 g tonijn (op water, uit blik)
1 bol mozzarella
3 uien
3 paprika`s
1 zakje rucola (75 gram)
italiaanse kruiden
evt. potje knoflook
evt. parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Voorbereiding

Snijd de pide horizontaal doormidden, zodat je 2 "pizzabodems" krijgt.
Snijd de uien in ringen.
Snij de paprika`s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze daarna in dunne reepjes.
Snijd de mozzarella in plakken of stukjes.
Verwijder eventueel de graten en vel uit de tonijn.

Bereidingswijze

Verdeel de pastasaus over de pides. Smeer eventueel knofook op de randen van de pides waar geen saus zit. Leg op de saus de uien, de paprika, de tonijn en mozzarella. Strooi er naar smaak italiaanse kruiden en evt. parmezaanse kaas overheen.
Doe de pizza`s 30 minuten in een oven van 190 graden.
Snijd de pizza in vier punten, leg de punten op 4 borden en verdeel er wat rucola over.
Eet smakelijk!

Bron

Eigen recept.

Serveertip

Lekker na runderbouillon met soepgroenten en vermicelli.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten