Lamscarre met gestoofde tomaat en witlof

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 lamscarre (+/- 300 gr per stuk)
zwarte peper
zeezout
4 tomaten
4 witlof stronkjes
tijm
olijfolie
175 gr roomboter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 250 graden. Snij de tomaten doormidden en leg ze in een vuurvaste schaal. Bestrooi ze met peper, zout en tijm en besprenkel ze tenslotte ruim met olijfolie. Zet de tomaten ongeveer 50 minuten op 250 graden in de oven. Bestrooi de lamscarre`s met peper en zout en braad ze rond om aan in 100 gram roomboter.

Zodra het lamsvlees aan alle kanten mooi bruin is prik je een vleesthermometer in het vlees. Neem een bakblik en leg daar een stuk bakpapier in. Leg het vlees in het bakblik in de oven en houdt de temperatuur van het vlees tegen de 60 graden. Neem een hapjes- of koekenpan met deksel en verwarm de resterende boter.

Zodra de boter op temperatuur is leg je de gehalveerde witlofstronkjes in de pan en leg de deksel er niet geheel gesloten op. Draai de witlof af en toe om zodat deze aan beide kanten mooi carameliseert. Na een 15 a 20 minuten is de witlof gaar.

Als de tomaten gaar zijn kan het vlees uit de oven en in karbonades gesneden worden. Leg vervolgens de lamskarbonades, de witlof en de tomaten op de voorverwarmde borden en serveer ze uit.

Bron

smakenverschillen.nl

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

nanettel avatar
nanettel

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten