Tiramisu

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Tiramisu

    Tiramisu

    Tiramisu

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
70 gram suiker
2 pakken lange vingers
5 eieren
500 gram mascarpone
2 tot 3 koppen sterke koffie
amaretto
cacao
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Met dit toetje maak ik meestal iedereen blij. En het leuke is dat het eigenlijk heel simpel is om te maken.

Splits de eieren en klop het eigeel samen met de suiker tot ze blank gekleurd is. Roer de mascarpone erdoor heen totdat een glad mengsel ontstaat. Klop in een vetvrije kom het eiwit heel stijf. En schep dit vervolgens met liefde door het mascarponemengsel zodat het een luchtige massa wordt.

Zet een paar sterke koppen koffie en gooi er een goede scheut amaretto doorheen.
Neem een schaal en week de lange vingers kort in de koffie. Bedek de bodem van de schaal met de lange vingers. Bedek vervolgens de laag lange vingers met een goede laag mascarponemengsel.

Bouw op deze manier de tiramisu op totdat alles op is (meestal worden het 3 lagen). Dek de schaal af met vershoudfolie en zet de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast (beter is het om het 1 dag van te voren te maken zodat het mascarponemengsel echt op kan stijven).

Haal de tiramisu voor het opdienen uit de koelkast, strooi de cacao erover heen en klaar ben je!! Iedereen gaat je kussen zo lekker is het.

Bron

smakenverschillen.nl

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

nanettel avatar
nanettel

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten