Gemarineerd lamsfilet vd BBQ met roseval-aspergesalade

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-11-2008

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
4 grote lamskoteletten, racks of filet
3 tenen knoflook, in stukken
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel verse rozemarijn
1 kilo rosevalaardappelen
1 kilo Hollandse asperges
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels crème fraiche
2 eetlepels bieslook
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Marineer het lamsvlees in de knoflook, olijfolie en rozemarijn.
Kook de rosevalaardappelen in een pan met water totdat ze beetgaar zijn. Daarna af laten koelen en in grote partjes snijden.

De asperges schillen en daarna kort stomen of roerbakken. Meng de asperges door de rosevalaardappelen en breng op smaak met een paar lepels mayonaise en crème fraiche.
Voeg vervolgens nog wat grof gesneden bieslook en peper en zout aan de salade toe.

Maak je de BBQ goed heet en grill het lamsvlees kort om en om.
Leg vervolgens het lamsvlees op een grote schaal met daarover nog wat verse rozemarijn en verse groene kruiden.

Bron

smakenverschillen.nl

Serveertip

Serveer het lamsvlees met de roseval-aspergesalade en een mooie koude rosé wijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten