1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gemarineerd lamsfilet vd BBQ met roseval-aspergesalade

Gemarineerd lamsfilet vd BBQ met roseval-aspergesalade

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-11-2008

Ingrediënten 5 personen


4 grote lamskoteletten, racks of filet
3 tenen knoflook, in stukken
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel verse rozemarijn
1 kilo rosevalaardappelen
1 kilo Hollandse asperges
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels crème fraiche
2 eetlepels bieslook
peper en zout



Gemarineerd lamsfilet vd BBQ met roseval-aspergesalade
Gemarineerd lamsfilet vd BBQ met roseval-aspergesalade
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Marineer het lamsvlees in de knoflook, olijfolie en rozemarijn.
Kook de rosevalaardappelen in een pan met water totdat ze beetgaar zijn. Daarna af laten koelen en in grote partjes snijden.

De asperges schillen en daarna kort stomen of roerbakken. Meng de asperges door de rosevalaardappelen en breng op smaak met een paar lepels mayonaise en crème fraiche.
Voeg vervolgens nog wat grof gesneden bieslook en peper en zout aan de salade toe.

Maak je de BBQ goed heet en grill het lamsvlees kort om en om.
Leg vervolgens het lamsvlees op een grote schaal met daarover nog wat verse rozemarijn en verse groene kruiden.

Serveertip

Serveer het lamsvlees met de roseval-aspergesalade en een mooie koude rosé wijn.

Bron

Smakenverschillen.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanettel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanettel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top