Italiaanse scropino

  • Italiaans, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 19-11-2008
  • Italiaanse scropino

    Italiaanse scropino

    Italiaanse scropino

  • Italiaanse scropino

    Italiaanse scropino

    Italiaanse scropino

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
200 gram citroensorbetijs
100 gram vanille-ijs
500 ml prosecco
flinke scheut vodka
100 ml ongezoete room
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 197,44 kcal
Koolhydraten 15,54 g
Eiwitten 5,30 g
Vetten 10,24 g

Bereidingswijze

Pak een grote mengmachine of een handmixer en een kom.
Doe 2/3 citroensorbetijs en 1/3 vanille-ijs in de kom, verdun dit met de prosecco totdat dit een milkshake dikte heeft.

Voeg hieraan een flinke scheut vodka en ongezoete room toe zodat het geheel lekker romig wordt en mooi vermengt.

Daarna nog even stevig door laten mixen en het vervolgens in een champagneglas serveren.

Bron

smakenverschillen.nl

Laatste reacties

buonaforchetta avatar
buonaforchetta 25-04-2012

Ik maak sgroppino altijd alleen met citroenijs en nooit met vanille-ijs. Voor wie echt niet aan citroenijs kan komen: limoncello is dan een prima alternatief voor de wodka. Oorspronkelijk is dit trouwens geen nagerecht, maar een `tussengerecht` om het verhemelte op te frissen tussen een vis- en een vleesgang. Nou vind ik persoonlijk een sgroppino altijd lekker (ongeacht voor, tijdens of na de maaltijd) maar toch leuk om te weten en wie weet een keer op die manier te proberen bij een uitgebreid diner! N.a.v. de eerste opmerking dat er geen room ging in de sgroppino bij de italiaan: dan heb je een sorbetto al limone gekregen (traditioneel wel een dessert) en het verschil met de sgroppino is dat er geen room in gaat. Groetjes, A.

njoyparty avatar
njoyparty 30-01-2010

Voor alle ingrediënten (ook het citroen sorbetijs) ben ik geslaagd bij de AH en de Gal & Gal. Zojuist het ijs gemixt en staat nu in de vriezer. Vanavond de laatste details uitvoeren en klaar. Weet zeker dat dit een succes is. Voor de afwerking heb ik nog wat muntblaadjes op de scropino. Bedankt voor het plaatsen van dit recept. Had het programma gezien, maar vergeten het recept te noteren.

jess188 avatar
jess188 19-04-2009

@Peter, Bij iedere ijssalon is citroenschepijs te verkrijgen. Bakje vol laten scheppen, mee naar huis en in de vriezer bewaren! Goed idee om vanilleijs en room te vervangen door citroenschepijs!

peterbrummelkamp avatar
peterbrummelkamp 16-12-2008

Dit laatst bij een Italiaan gekregen. Hierin ging GEEN vanille ijs en GEEN room, maar in plaats van de citroensorbet ijs, werd citroen-schep-ijs ("roomijs") gebruikt. Ook Heerlijk !! Nb : Citroenijs, GEEN sorbet, is moeilijk te krijgen !!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten