
4 kippenborstfiloets in blokjes, 125 ml teriyakimarinade (fles), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 tl geraspte verse gember, 1 tl suiker, kookoliespray. (tl is theelepel)
Dipsaus: 60 ml sojasaus, 1 el milde chilisaus, 1 groene ui in dunne plakjes. (bosui). Wat gaargekookte grof gesneden groente en gekookte rijst.
Kom, 16 vleespennen, grillplaat, grote serveerschaal.
Heerlijke combinatie van kip met rijst maar in een gezond jasje
Meng in een kom de blokjes kipfilet met de marinade, knoflook, gember en suiker. Zet de kom afgedekt 10 min. in de koelkast. Giet na 10 min. de mariande in een bakje en bewaar het.
Schuif de blokjes kip aan de vleespannen. Braad de spiesen op een verhitte ingevette grillplaat (of BBQ) tot ze rondom bruin en gaar zijn. Bestrijk ze onder het bakken af en toe met d ebewaarde marinade.
Serveer de spiesen met de dipsaus, de gaargekookte groenten en gekookte rijst gekookt in een bouillonblokje.
Eigen recept
Angelique61 18-06-2013
Het was echt heerlijk! Dank je!
SabineSing 17-10-2012
Ga m zaterdag maken als hapje voor me verjaardag! Ben benieuwd wat ze ervan vinden!
Solancho_Lily 18-09-2012
Heerlijk! Ik neem hem mee, bedankt!
adriana28 18-09-2012
lijkt me erg lekker
Karinn1 18-09-2012
Lijkt me lekker, neem ik graag mee. Gr Kimmy