1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Kip Yakitori

Kip Yakitori

Kip Yakitori
Kip Yakitori
Kip Yakitori
Kip Yakitori
Kip Yakitori
Kip Yakitori
  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-11-2008

Heerlijke combinatie van kip met rijst maar in een gezond jasje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


4 kippenborstfiloets in blokjes, 125 ml teriyakimarinade (fles), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 tl geraspte verse gember, 1 tl suiker, kookoliespray. (tl is theelepel)
Dipsaus: 60 ml sojasaus, 1 el milde chilisaus, 1 groene ui in dunne plakjes. (bosui). Wat gaargekookte grof gesneden groente en gekookte rijst.


Verder heb je nodig


Kom, 16 vleespennen, grillplaat, grote serveerschaal.


Voorbereiding

Meng in een kom de blokjes kipfilet met de marinade, knoflook, gember en suiker. Zet de kom afgedekt 10 min. in de koelkast. Giet na 10 min. de mariande in een bakje en bewaar het.

Bereidingswijze

Schuif de blokjes kip aan de vleespannen. Braad de spiesen op een verhitte ingevette grillplaat (of BBQ) tot ze rondom bruin en gaar zijn. Bestrijk ze onder het bakken af en toe met d ebewaarde marinade.

Serveertip

Serveer de spiesen met de dipsaus, de gaargekookte groenten en gekookte rijst gekookt in een bouillonblokje.

Bron

Eigen recept



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilwoters


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilwoters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top