1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Kaassoep met eekhoorntjesbrood

Kaassoep met eekhoorntjesbrood

  • Italiaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-11-2008

Ingrediënten 4 personen


30 gram boter, 30 gram bloem, 300 gram fontina, 30 cl melk, 50 cl kippenbouillon, 30 gram gedroogd eekhoorntjesbrood, (witte) truffelolie, 10 cl room, 3 eierdooiers, peper en zout



Kaassoep met eekhoorntjesbrood
Kaassoep met eekhoorntjesbrood

Deze soep hoeft geen uren te trekken. Met de juiste ingrediënten maak je in een uur een heerlijke soep. Mocht je geen fontina hebben dan is een andere (smelt) kaas natuurlijk ook goed.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd kleine bloktjes van de fontina en laat een uur weken in de melk. Week het eekhoorntjesbrood een half uur in 25 cl kokend water.

Bereidingswijze

Maak van de boter en bloem een blanke roux. Voeg het eekhoorntjesbrood met het weekvocht samen met de bouillon toe aan de roux en breng al roerend aan de kook. Laat de soep een half uur zachtjes koken. Breng in een andere pan de melk met de fontina aan de kook. Roer voortdurend tot dat de kaas gesmolten is. Voeg de gesmolten fontina toe aan de soep en laat de soep nog enkele minuten zachtjes koken. Zet het vuur af en laat de soep een minuut staan. Klop de eier dooiers door de room en klop er een beetje soep door heen. Voeg de liaison toe aan de soep en breng op smaak met peper en zout. .

Serveertip

Schep de soep in de voorwerwarmde borden en doe er een paar durppels truffelolie bij.

Bron

Eigen receptuur



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pietro911


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pietro911
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top