4 kalkoenfilets (ca 500 gr)
zout en versgemalen peper
1 theel. paprikapoeder
3 eetl olijfolie
Voor de gember-knoflookcreme:
1 eetl. geraspte gemberwortel
125 ml demi creme fraiche
1 citroen
1 teentje knoflook, gehakt
2 eetl. gehakte peterselie
Plastic folie
grillpan
Leg de kalkoenfilets naast elkaar tussen plastic folie en druk ze iets platter. Meng zout, peper en paprikapoeder door de olijfolie en bestrijk de kalkoen met dit mengsel. Laat dit even intrekken. Meng de geraspte gemberwortel door de creme fraiche. Boen de citroen schoon, rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht. Roer de rasp, de helft van het sap, de knoflook en de peterselie door de creme
Verhit de grillpan en rooster de kalkoenfilets enkele minuten per kant. Zorg ervoor dat ze goudbruin en gaar zijn.
Serveer de kalkoenfilets met de gember-knoflook-creme en een groene salade. Bestrooi met peterselie
Boodschappen