1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gegrilde kalkoenfilet met gember-knoflookcreme

Gegrilde kalkoenfilet met gember-knoflookcreme

Door: moontje7

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-11-2008

Ingrediënten 4 personen


4 kalkoenfilets (ca 500 gr)
zout en versgemalen peper
1 theel. paprikapoeder
3 eetl olijfolie

Voor de gember-knoflookcreme:
1 eetl. geraspte gemberwortel
125 ml demi creme fraiche
1 citroen
1 teentje knoflook, gehakt
2 eetl. gehakte peterselie


Verder heb je nodig


Plastic folie
grillpan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de kalkoenfilets naast elkaar tussen plastic folie en druk ze iets platter. Meng zout, peper en paprikapoeder door de olijfolie en bestrijk de kalkoen met dit mengsel. Laat dit even intrekken. Meng de geraspte gemberwortel door de creme fraiche. Boen de citroen schoon, rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht. Roer de rasp, de helft van het sap, de knoflook en de peterselie door de creme

Bereidingswijze

Verhit de grillpan en rooster de kalkoenfilets enkele minuten per kant. Zorg ervoor dat ze goudbruin en gaar zijn.

Serveertip

Serveer de kalkoenfilets met de gember-knoflook-creme en een groene salade. Bestrooi met peterselie

Bron

Boodschappen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moontje7
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top