Honing-plaatkoek

  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
150 gram honing

225 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

150 gram amandelspijs

1 theelepel kaneel

mespunt kruidnagelpoeder

1/4 theelepel gemalen piment

35 gram sukade

35 gram oranjesnippers

boter om in te vetten

75 gram gepelde halve amandelen

zout

1 ei

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Doe de honing, bloem, bakpoeder, amandelspijs, specerijen, zout en het losgeklopte ei in een kom. Snijd de sukade en de oranjesnippers heel klein en voeg deze toe. Kneed alles tot een samenhangend deeg en laat dit 1 uur in de koelkast rusten.



Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Vet een bakplaat in met boter en druk het deeg erop. Strijk de bovenkant glad. Druk de halve amandelen erin en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven. Bak de koek in ca. 40 minuten gaar en bruin.



Laat de koek op de bakplaat afkoelen, snijd de randen bij en snijd de koek in stukken.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ina6 avatar
ina6

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten