1. Home
  2. Recepten
  3. roomboterspeculaas

roomboterspeculaas

Door: ina6

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 15-11-2008

Ingrediënten


450 gr bloem
350 gr roomboter
225 gr bruine basterdsuiker
5 theelepels bakpoeder
4 eetlepels speculaaskruiden
Zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten (behalve de boter) door elkaar. Snijd, als alles goed is vermengd, de boter in kleine stukjes en roer die goed door het deegmengsel. Kneed het deeg met koele handen tot het een soepele bal is.


Rol het deeg op een beboterde bakplaat tot ± 1 cm dikte uit en laat het 1 uur rusten. Zet het `uitgeruste` deeg in de oven en laat het daar ± 35 minuten staan. Laat het hete gebak een beetje afkoelen en leg het daarna op een taartrooster om de koek koud te laten worden.



Breek voor het serveren de speculaas in stukken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ina6
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top