1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Curry
  5. Rundvlees curry massala

Rundvlees curry massala

Door: chimpie96

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-11-2008

Ingrediënten 4 personen


700 gram riblappen, in blokjes
2 uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
1 theelepel kurkuma
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel chilipoeder
4 eetlepels zonnebloemolie
1 kaneelstokje
2 kardemompeulen
500 ml runderbouillon
1 eetlepel garam masala (toko)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal de ui, knoflook, gember en specerijen in een vijzel of keukenmachine tot een pasta.
Verwarm de olie in een pan en fruit de pasta in circa 10 minuten goudbruin.
Voeg het vlees, kaneelstokje en kardemompeulen toe en roerbak nog circa 5 minuten mee.
Giet de bouillon in de pan en laat aan de kook komen.
Laat de curry in circa 2 uur half afgedekt op een vlamverdeler sudderen.
Bind de saus eventueel met allesbinder.
Neem de pan van het vuur en roer de garam masala door de curry.
Lekker mest basmatirijst en komkommersalade.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chimpie96
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top