Aardappelsalade met rucola en olijven

  • Vegetarisch, Buffet
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-11-2008

Vegetarisch buffetgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
1 kg krieltjes in de schil
1 sinaasappel
1/2 citroen
150 ml olijfolie extra vierge
3 el kappertjes
1 zakje bosui in dunne ringetjes
versgemalen peper
1 potje taggia olijven, uitgelekt
2 zakken rucola
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmes
vergiet
rasp
klopper
schaal

Bereidingswijze

Snijd de krieltjes in de lengte in vieren en kook ze in ruim water met wat zout in 8-10 minuten beetgaar. Laat de aardappeltjes in een vergiet uitlekken.

Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de oranje schil er dun af. Pers de sinaasappel en de citroen uit. Klop in een grote schaal het sap met de sinaasappelrasp en de olijfolie tot een dressing. Roer de kappertjes en bosuitjes erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.

Schep de warme aardappeltjes en de olijven door de salade. Laat de salade minstens 1 uur staan (liever 2-3 uur op een koele plek), zodat de smaken goed kunnen intrekken. Schep vlak voor het serveren, de rucola door de salade.

Bron

Allerhande

Serveertip

Heerlijk met zelfgebakken brood

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten