1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Tongfillet met safraansaus

Tongfillet met safraansaus

  • Mediterraan, Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-11-2008

Ingrediënten 4 personen


Twee middel grote zeetongen, 2 dl room, safraan, 100 gram roomboter, 200 gram gedroogde lange pasta (b.v. linguine), bloem, viskruiden, melk.



Tongfillet met safraansaus
Tongfillet met safraansaus
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de vis minimaal 15 minuten weken in de melk. Klaar de boter.

Bereidingswijze

Haal de tong uit de melk en dep droog met keukenpapier. Wentel de tong door de bloem en viskruiden. Bak de tong in de geklaarde boter. Haal de tong uit de pan en fileer de vis. Doe de room en safraan in de pan en breng op smaak met peper en zout. Kook ondertussen de pasta beetgaar. Doe een paar minuten voor het uitserveren de fillets nog even terug in de pan (niet bij de saus). Maak een sausspiegel op de helft het (voorverwarmde) bord en leg hierop de fillets met daarnaast de pasta.

Serveertip

Drink hierbij een witte bourgogne (b.v. een Meursault)

Bron

Eigen receptuur



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pietro911


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pietro911
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top