Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Icli kofte

Icli kofte

Door: papillon57

  • , Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 13-11-2008

Ingrediënten 4 personen


* 1,5 kopje fijne bulgur
* 500 ml bouillon
* 2 aardappelen
* 3 eetlepels bloem
* 250 gram gehakt
* 1 eetlepel grof gehakte walnoten
* 1 eetlepel tomatenpuree
* 1 ei
* tomatenpuree
* Ui, zout, zwarte peper, komijn, zonnebloemolie



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor de vulling:
Ui fijn snipperen en in olijfolie bakken.
Vervolgens de gehakt, zwarte peper en zout erbij doen.
Nadat de gehakt gebakken is, de tomatenpuree en de walnoten erbij doen.
Nog even bakken en dit mengsel laten afkoelen.

Bulgur in de bouillon laten weken.
Wachten tot bulgur zacht wordt.
De aardappels koken, pureren en laten afkoelen.
Bulgur met zout, zwarte peper en tomatenpuree goed samen kneden tot het een vaste massa wordt.

Vervolgens de aardappelpuree en het ei erbij doen. Nog even kneden.
Daarna de bloem erbij doen. Alles samen goed kneden tot het een vast deeg wordt.

Neem een klein bolletje deeg (iets kleiner dan een ei) in je hand.
Maak een mooi bolletje en maak er vervolgens met je duim een holletje in.
Vul dit holletje met het gehaktmengsel.

Daarna de opening in het bolletje dichtvouwen en heel voorzichtig een ovale vorm geven.

Deze daarna in de zonnebloemolie bakken tot ze mooi bruin zijn.
Serveer ze warm met een bakje cacik erbij.

Bron

Smaken verschillen (Sultan)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van papillon57
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top