Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

    Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

    Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

  • Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

    Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

    Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

  • Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

    Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

    Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

  • Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

    Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

    Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

  • Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

    Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

    Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

Een overheerlijk slank hoofdgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
75 g zilvervliesrijst
150 g biefstuk, in repen
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 rode peper, in smalle ringetjes
1/2 theelepel gemalen komijn (djintan)
1-2 cm verse gember, geraspt
1 eetlepel Japanse sojasaus
1 zak broccoliroosjes (300 g)
2 eetlepels (wok)olie
1/2 limoen, in partjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 369,55 kcal
Koolhydraten 32,34 g
Eiwitten 25,88 g
Vetten 13,56 g
Benodigdheden
Wok
Snijplank
Mesjes
2 kommen

Voorbereiding

Zet alle materialen klaar..

Bereidingswijze

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep in een diep bord de biefstuk om met de knoflook, rode peper, komijn, gember en sojasaus. Halveer de kleinste broccoliroosjes en snijd de grootste in vieren. Verhit in een wok 1 eetlepel olie. Voeg de broccoliroosjes toe en bak ze al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar. Schep de roosjes uit de wok. Verhit de rest van de olie en roerbak de biefstukrepen 1-2 minuten.Voeg de broccoli toe.

Serveertip

Schep de rijst in 2 kommen en verdeel de broccoli en de biefstuk erover. Garneer elke kom met de partjes limoen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

felicia_smulweb avatar
felicia_smulweb

Doorsturen

Home Recepten