Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-11-2008
  • Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

    Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

    Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

  • Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

    Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

    Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

  • Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

    Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

    Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

Een overheerlijk slank hoofdgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
75 g zilvervliesrijst
150 g biefstuk, in repen
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 rode peper, in smalle ringetjes
1/2 theelepel gemalen komijn (djintan)
1-2 cm verse gember, geraspt
1 eetlepel Japanse sojasaus
1 zak broccoliroosjes (300 g)
2 eetlepels (wok)olie
1/2 limoen, in partjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok
Snijplank
Mesjes
2 kommen

Voorbereiding

Zet alle materialen klaar..

Bereidingswijze

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep in een diep bord de biefstuk om met de knoflook, rode peper, komijn, gember en sojasaus. Halveer de kleinste broccoliroosjes en snijd de grootste in vieren. Verhit in een wok 1 eetlepel olie. Voeg de broccoliroosjes toe en bak ze al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar. Schep de roosjes uit de wok. Verhit de rest van de olie en roerbak de biefstukrepen 1-2 minuten.Voeg de broccoli toe.

Serveertip

Schep de rijst in 2 kommen en verdeel de broccoli en de biefstuk erover. Garneer elke kom met de partjes limoen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Annemoon1966 avatar
Annemoon1966 18-11-2020

Dat ga ik proberen. Ik denk dat ik ook de helft van de brocolie ga vervangen door bloemkoolroosjes.

the_pumpkin_patch avatar
the_pumpkin_patch 17-11-2020

Broccoli roerbak is voor veel mensen "te rauw" stoom je broccoli of zet het kort echt een paar minuten in de magnetron. Droog hoeft ook al niet marineer de biefreepjes zoals in het recept of met weinig sesamolie rijstazijn en soja knoflook en gember en hete peper maar strooi er door een zeefje weinig maizena over. Laat het zo marineren. Tijdens/na het bakken kun je dan gemakkelijk een lepel of 2 of meer heet water toevoegen. De broccoli hoeft er alleen nog doorheen geschept of niet. Wil je meer groenten evt wortel al voorgegaard of rode zoete paprika past er goed bij. Een recept is alleen maar een voorbeeld hoe het kan, geen wet van meden en perzen. En een paar cashews kan geen kwaad denk ik dan . Het geeft een langer verzadigd gevoel. Groet C

Annemoon1966 avatar
Annemoon1966 17-11-2020

Ik vond het een smakeloze hap. Droog en de brocolie moet veel langer anders is het niet beetgaar maar gewoon rauw. De biefstuk op deze manier marineren is wel lekker.

mick72 avatar
mick72 15-11-2015

Ik zie op de foto's ui en wortel, maar niet in het recept. Klopt dit? Las hieronder dat je ook cashew noten erin kunt doen, maar dat het dan minder slank zou zijn. Zit er in cashewnoten dan zoveel slechte vetten? In cashewnoten zitten juist heel veel gezonde (onverz.) en weinig verz. vetten. De calorieën komen vanwege de vele eiwitten, koolhydraten en vetten. Maar cashewnoten bevatten minder vetten als pinda's en pecannoten. https://www.promovendum.nl/blog/cashewnoten-gezond-de-voedingswaarden-uitgelicht

Rianne_82 avatar
Rianne_82 24-02-2015

Heerlijk recept! Heb het net achter de kiezen en het was heerlijk! Gaan we zeker nog vaker maken.

rondeel avatar
rondeel 16-10-2014

Wat n lekkere smaak!

carolientje61 avatar
carolientje61 14-11-2012

Ik heb je recept favoriet gezet. Lijkt me erg lekker en dat het ook nog eens een slank gerecht is dat is helemaal mooi meegenomen. groetjes Carin

Thijxx avatar
Thijxx 12-06-2012

Blijvertje!

stuivenbergx avatar
stuivenbergx 06-07-2011

We hebben dit gisterenavond gegeten. Met dunne reepjes magere runderlappen en jasmijn rijst. Gaan we zeker vaker eten, was erg lekker!

paulina22 avatar
paulina22 04-12-2010

mmmm dit lijkt me een heerlijk recept ..en nog een slank recept ook.bedankt felicia

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten