1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Vichyssoise

Vichyssoise

Door: gertiebeen

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-11-2008

Ingrediënten 4 personen


2 preien
25 gr. boter
1 ui, gesnipperd
2 aardappelen, in plakjes
7,5 dl. kippenbouillon
2 dl melk
1,25 dl slagroom
zout, peper
Nootmuskaat
1-2 el vers gehakte bieslook


Verder heb je nodig


Zeef


Lekker zowel koud als warm te serveren

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

 Snijd alleen het wit van de preien in dunnen ringen. Smelt de boter in een pan en fruit hierin preien en ui tot de ui glazig ziet. Voeg aardappelen en bouillon toe en kook het geheel in ongeveer 25 min. gaar. Zeef de soep door een natgemaakte doek. Wrijf de groenten door een zeef en verdun de puree met de bouillon. Roer van het vuur af melk en slagroom erdoor. Breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Plaats de soep afgedekt in de koelkast om door en door koud te worden. Strooi vlak voor het serveren de bieslook over de soep.

Serveertip

Je kunt deze soep ook warm serveren

Bron

Jules



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gertiebeen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top