1. Home
  2. Recepten
  3. Knoflooksaus
  4. Pita met runderhaas en eekhoorntjesbrood knoflooksaus

Pita met runderhaas en eekhoorntjesbrood knoflooksaus

  •  , Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-11-2008

Ingrediënten 2 personen


150 gram runderhaas in dunne reepjes, 10 gram gedroogd eekhoorntjes brood, 10 cl room, 4 pita broodjes, 4 teentjes knoflook, boter, bloem, peper en zout.


Verder heb je nodig


Contact grill of oven.


Afgelopen zaterdag had ik carpaccio van runderhaas gesneden. Ik hield snijdsel over en vond het zonde om deze weg te gooien.Zondag middag had ik voor mijn kinderen pita broodjes gemaakt en kwam ik in de koelkast de runderhaas tegen. Het gevolg was een decadent broodje "runderhaasshoarma".

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de knoflook 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Week het gedroogde eekhoorntjes brood in 10 cl kookend water.

Bereidingswijze

Smelt de boter en bak hierin de reepjes runderhaas kort aan (maximaal 1 minuut). Haal de reepjes uit de pan en zet appart. Voeg wat bloen toe en laat de roux licht kleuren. Voeg de room en het eekhoorntjes brood met het weekvocht toe. Roer de saus tot deze gebonden is en laat enkele miniuten zachtjes koken. Knijp de knoflook uit en voeg bij de saus. Voeg de reepjes rundehaas toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Gril ondertussen de broodjes in de contract grill of oven. Snijd de broodjes een stukje open en vul met de saus en runderhaas.

Serveertip

Heerlijk als lunch of tussendoortje. Drink hierbij een stevige (licht gekoelde) rode wijn.

Bron

Eigen receptuur



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pietro911


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pietro911
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top