Stoofschotel van kip (coq au vin)

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-11-2008
  • Stoofschotel van kip (coq au vin)

    Stoofschotel van kip (coq au vin)

    Stoofschotel van kip (coq au vin)

Stoofschotel van kip

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5 kilo f 2,5 kilo kip stukken met bot; bijvoorbeeld kippen dijen(van goede kwaliteit)
scheut olijfolie
boter
4 sjalotten
4 tenen knoflook
750 ml rode wijn
1/2 liter kippenbouillon
1 bakje (kastanje) champignons
15 zilveruitjes
8 plakken bacon
(ik voeg paprika stukken in alle kleuren toe, hoeft niet)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1060,39 kcal
Koolhydraten 15,83 g
Eiwitten 85,18 g
Vetten 57,69 g

Bereidingswijze

Verhit op een matig vuur scheut olijfolie met boter in een grote koekenpan met een antiaanbaklaag en fruit daarin de kip, in kleine porties ± 10 minuten totdat ze rondom bruin zijn.

Haal de kip uit de pan en laat de stukken uitlekken op absorberend keukenpapier.

Doe vervolgens de tenen knoflook; kopje vol zilveruitjes; de grof gesnipperde sjalotten; 8 plakjes bacon in de pan en fruit deze, al roerend 5-10 minuten totdat de uien goudkleurig zijn.

Leg dan de kip terug in de pan en schenk 750 ml rode wijn (liefst Bourgogne) en 500 ml kippenbouillon erbij en breng alles aan de kook.
Matig dan het vuur, doe er een deksel op en laat het koken totdat de kip gaar is.

Voeg dan, na ± 1 uur (of 1 1/4 uur) 250 gram verse (kastanje)champignons toe, maal wat verse peper erboven en laat alles nog eens 10 minuten pruttelen.

Serveertip

Een lekker rood wijntje, en wat gebakken rijst.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

estherbakermans avatar
estherbakermans 18-10-2012

lijkt mij lekker ik neem je recept mee groetjes esther

MandyInItaly avatar
MandyInItaly 18-02-2012

Heb dit verukkelijke stoofpotje vanavond gemaakt, t was heerlijk! De smaken waren niet te sterk, heb alleen wel de kip gezout en gepeperd in het begin. Verder met een beetje rijst met wat overgebleven champies gebakken in een lekkere olijfolie geserveerd en de saus gebonden met maizena.. Een heerlijke Barolo di qualita erbij en het was echt smullen! Een echt aanrader, bedankt voor dit recept!

Thijxx avatar
Thijxx 28-05-2011

Lijkt me lekker, staat nu op het vuur! Ik mis een beschrijving hoe ik om moet gaan met het vocht in de pan, binden voor een saus of gewoon weggooien? Ik ga wat rommelen met maizena, in een aparte schaal.

rens2011 avatar
rens2011 10-02-2011

Ben zo vrij geweest dit recept over te nemen, lijkt me echt heel lekker. Met dank, Rens2011

hermien_kg avatar
hermien_kg 29-10-2009

Ik was het al steeds van plan, maar vanavond heb ik dan eindelijk jouw Coq au Vin gemaakt. Het was heerlijk, niet machtig en heel gemakkelijk te maken. Het komt zeker vaker op tafel. Bedankt en groetjes, Hermien

smartha avatar
smartha 29-10-2009

Lekker!!, deze gaan we zeker proberen Groetjes Martha

heeryn avatar
heeryn 28-10-2009

De pan ``Coq au vin`` staat lekker te pruttelen. Ik heb je recept in iets aangepaste hoeveelheden (3 personen) bereid. Ook nog wat aardappelzetmeel gebruikt om de saus wat meer te binden. Het ruikt heerlijk in huis. Prima recept wat hier vast nog vaker gemaakt gaat worden. Groetjes, Tania

karimari avatar
karimari 18-11-2008

Lijkt me lekker neem ik graag mee.

ingewieringa avatar
ingewieringa 16-11-2008

Hoi Hermien Kun je goed invriezen..Ik heb het gister gemaakt ook 2 personen. In 1 kilo kippeborststukken (met bot dus) gaan ong. 8 stukken kip van ong. 8 bij 8 cm. Kip wordt zo mals dat het vlees van het bot valt.Is echt lekker gerecht. Eet smakelijk

hermien_kg avatar
hermien_kg 16-11-2008

Lijkt me heerlijk en ga het binnenkort zeker maken. Aangezien we met twee personen zijn, zal ik voordat de champignons erin moeten, de helft in de vriezer doen voor een volgende keer. Gemak dient de mens! Groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten