runderstoofpot met appelstroop.
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
runderstoofvlees met appelstroop,dit geeft weer een andere smaak aan het rundvlees.
Ingrediënten 4 recipe.people
600 g rib-runderlappen3 el appelstroop
2 el mosterd
1 ui ,fijngesneden
250 ml bouillon(rund/tablet)
300 g winterpeen,in plakjes
350 g sperziebonen,gebroken
4 laurierblaadjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 377,84 kcal |
Koolhydraten | 19,73 g |
Eiwitten | 34,32 g |
Vetten | 16,24 g |
Benodigdheden
stoofpan,messnijplank
Bereidingswijze
snijd het vlees in grote stukken en wrijf ze in met zout en peper en besstrijk ze met royaal met de appelstroop en de mosterd.smelt de boter in een braadpan en schep het vlees met de ui erdoor .steek de laurierblaadjes ertussen en schenk de bouillon er bij .breng het geheel op een zacht vuur aan de kook en stoof de runderlappen in 2-3 uur zachtjes gaar.voeg na 2 uur de winterpeen en de sperziebonen toe. breng de stoofpot op smaak met zouten wat peper.
Bron
a.h/internet.
Serveertip
serveer de stoofpot met aardappel - of pompoenpuree.