Kabeljauwhaasje met prei

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-11-2008
  • Kabeljauwhaasje met prei

    Kabeljauwhaasje met prei

    Kabeljauwhaasje met prei

Zeer lekker recept.
Aanrader.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Vis
1 kg kabeljauwhaasje
enkele takjes verse peterselie
peper en zout


Puree
8 bloemige aardappelen
60 g Solo
1 busseltje bieslook
500 g ongepelde garnalen


Saus
2 dl witte wijn
2 wortels
3 stengels groene selder
1 klein blikje tomatenpuree
garnalenpantsers
2 teentjes look
2 verse laurierblaadjes
peper en zout


Groenten
2 preistaven
250 ml room
1 bouillonblokje
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Saus

Pel de garnalen. Zet de gepelde garnalen daarna nog even koel.
Stoof de garnalenpantsers en look in wat Solo, samen met de grofgesneden selder, uien en wortel. Doe de laurierblaadjes er bij en blus met witte wijn en een scheutje water. Wanneer het kookt voeg je de tomatenpuree toe. Laat een kwartiertje zachtjes koken en kruid met peper en zout. Doe alles in een blender en mix fijn.
Zeef de saus. Mix net voor het dresseren in de blender tot een schuimige saus.

Puree

Schil de aardappelen, kook ze gaar in gezouten water en pureer.
Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Groenten

Was de prei. Snij daarna in kleine stukjes en stoof gaar in Solo. Voeg de room toe en laat even pruttelen. Strooi er een verkruimeld bouillonblokje bij.

Vis

Spoel de kabeljauw onder koud stromend water. Dep goed droog, kruid met peper en zout en wentel de vis even in bloem.
Bak de vis aan in hete Solo en laat verder garen in de oven (180°C)

Presentatie

Meng net voor het opdienen de puree met de gepelde garnalen, de prei en fijngesnipperde bieslook.

Leg een flinke lepel puree op het bord, leg hierop de vis.

Lepel wat sausschuim op de vis en rond het torentje. Versier met enkele gepelde garnalen en een takje kervel.

Bron

Jeroen De Pauw

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten