
Iedereen kent wel de stamppot hutspot, andijvie of boerenkool, maar kennen jullie deze ook al? Een heerlijk niet allerdaags stamppotje met een zachte smaak!
Aardappelen schillen, in kwarten snijden en in 15 min. gaarkoken, afgieten en terug in pan doen. Spruitjes in ruim water met snuf zout in 7 min. beetgaar koken en afgieten. Rookworst 2 min. in magnetron op 600 watt verwarmen, in plakken snijden. Aardappelen stampen met kerriepoeder, melk en boter. Op smaak brengen met zout en peper. Spruiten door puree grof stampen, zodat ze breken maar niet helemaal stuk gaan. Appel in blokjes snijden en samen met de worst door de stamppot scheppen.
misspiggie 15-09-2011
Hey, vanavond je recept uitgeprobeerd. Ziet er zo ie zo zeer feestelijk uit kwa kleuren. De smaak is een apart verhaal, na even wennen is het wel heel lekker, apart de appelsmaak in combinatie met de spruitjes geeft een heel zacht effect. Lekkere combinatie doen we zeker vaker. Dank voor het recept dus. groet misspiggie
marietje1949 25-02-2011
Wij wonen op Tenerife op het moment, ga dit recept beslist eens maken.
Hier is geen boerenkool te krijgen, maar spruitjes liggen hier wel in in winkels als diepvriesprodukt.
Bedankt voor het recept.
sjoukjeC 08-12-2010
Lijkt me een lekker en redelijk snel klaar recept. Ik zou dan alleen de appelstukjes even bakken in een klontje boter en dan door de stampot of erbij zerveren. Ik doe dat ook vaak bij boerenkool en neem dan elstar appels, kinderen vinden dat ook erg lekker.
adeline43 21-01-2010
ik neem het recept mee,lijkt mij erg lekker.Gr. Adeline