Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Sachertorte

Sachertorte

Door: jennyenwouter

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-11-2008

Ingrediënten


140g zachte boter
40g poedersuiker
180g kristalsuiker
snuifje zout
1 zakje vanillesuiker
6 eieren
530g pure chocolade (melkchocolade mag natuurlijk ook als je - net zoals ik - dat liever hebt!)
180g bloem
200g abrikozenconfituur


Verder heb je nodig


Bakvorm van 24cm

Sachertorte
Sachertorte

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de zachte boter, het poedersuiker, het zout en de vanillesuiker goed door tot het luchtig wordt.

Schep in een tweede kom 6 eigelen ( 1 voor 1 ) om. Breek 130g van de chocolade in stukken en laat dit smelten au bain marie. Blijf goed roeren zodat er geen brokjes meer te bespeuren vallen.

Voeg de eigelen bij de chocolade en schep het geheel om in het deeg uit de eerste kom.

Klop vervolgens de 6 eiwitten samen met de kristalsuiker op tot sneeuw. Neem vervolgens de 180g bloem. Meng om de beurt een beetje van de sneeuw en een beetje van de bloem met het deeg. Niet roeren, maar gewoon omscheppen.

Giet het deeg in een ingevette bakvorm waarin een bakpapier op de bodem ligt.

Laat 50 min bakken in een voorverwarmde oven op 180°. Laat de taart afkoelen na het bakken. Snijd de taart horizontaal één keer door.

Warm de abrikozenconfituur op en giet deze door een zeef. Zo gaan alle stukjes fruit eruit. Strijk de helft van de confituur op de onderste helft van de taart. Sluit nu opnieuw de taart door het bovenste deel er terug op te zetten. Warm de andere helft van de confituur opnieuw even op en giet ze bovenop de taart. Strijk de confituur goed open.

Breek opnieuw 400g chocolade in stukken. Laat hiervan 270g smelten au bain marie. Roer goed tot er geen stukjes meer te zien zijn. ( op ongeveer 45° )

Doe nu de overige 130g in de gesmolten chocolade ( ook in stukjes gebroken ) en roer het onder tot alles mooi gesmolten is.

"Pak" met deze gesmolten chocolade de taart helemaal in.

Bron

Kokeneten.be



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jennyenwouter
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top