Cheesecake met bosbessen/ frambozen/ aardbeien/ kersen

  • Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 08-11-2008
  • Cheesecake met bosbessen/ frambozen/ aardbeien/ kersen

    Cheesecake met bosbessen/ frambozen/ aardbeien/ kersen

    Cheesecake met bosbessen/ frambozen/ aardbeien/ kersen

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Bodem:
• 110 g bisquits
• 50 g boter

Laag één:
• 300 g zachte roomkaas (bijv.: Philadelphia)
• 2 grote eieren
• 100 g poedersuiker
• 1 theelepel vanille-essence

Laag twee:
• 2 dl zure room
• 2,5 dl Griekse yoghurt
• 2,5 eetlepel poedersuiker
• 1 theelepel vanille-essence

Bovenste laag:
• 50 g suiker
• 250 g bosbessen (of aardbeien/ kersen/ frambozen enz)
• 2 blaadjes gelatine (of een ander bindmiddel).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Steelpan
1 springvorm

Voorbereiding

Voorbereiding:
• Oven voorverwarmen op 190 ° C
• Springvorm van rond 20 cm

Bereidingswijze

Bodem
Verkruimel de biscuits. Smelt de boter in een steelpan. De boter iets laten afkoelen en de biscuitkruimels erdoor roeren. Het mengsel in de springvorm doen.

Laag één
Klop de zachte kaas, eieren, suiker en vanille-essence in een kom. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem en strijk het glad. Zet de springvorm in de oven en bak 20 minuten (tot het goedje net gestold is). Laat de eerste laag 20 minuten buiten de over uitharden.

Laag twee
Meng de zure room, yoghurt, suiker en vanille-essence in een kom. Schep het mengsel gelijkmatig over de eerste laag. Zet de taart weer 10 minuten in de oven en laat hem daarna afkoelen.

Bovenste laag
Verhit de suiker en de bosbessen met 2 eetlepels water zachtjes in een steelpan tot de suiker is opgelost. Voeg de blaadjes gelatine toe en roer het geheel door totdat de gelatine is opgelost. Laat het geheel iets afkoelen en strijk het over de taart. Zet hem vervolgens minstens 6 uur of een nacht in de koelkast.

Bron

Kokeneten.be

Laatste reacties

myrthelammers avatar
myrthelammers 07-03-2011

Erg lekker, kreeg niets anders dan complimenten. Als je de roomkaas vervangt door mascapone wordt die nog lekkerder!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten