1. Home
  2. Recepten
  3. Pompoensoep
  4. pompoensoep

pompoensoep

Door: elma_m

  •  , Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-11-2008

Ingrediënten 6 personen


1 pompoen of een flink stuk van een grote pompoen
1 theelepel gemalen komijn
2 theelepels italianse piment
1 theelepel gemalen koriander
bouillonblokjes (naar eigen keuze, ik heb altijd rund)
creme fraiche


Verder heb je nodig


Passefiet


Ik heb al vele malen pompoensoep gemaakt maar dit recept blijft favoriet. De eerse smaak is zacht en romig maar er achter aan komt nog een lekkere pittige toon!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de pompoen in stukken, je hebt er wat kracht voor nodig maar werkt heerlijk om alle stress uit je lijf te werken!

Bereidingswijze

Zet de pompoen wat aan op het vuur, hierdoor wordt de smaak nog intenser.
als de geur wat los begint te komen voeg je alle kruiden toe en laat het nog even wat aanzetten.door de warmte komt de smaak van de kruiden goed naar boven.

voeg nu 1.5 liter water toe en de bouillonblokjes, dit vind ik altijd geheel afhankelijk van je smaak, de ene houdt van zout de andere niet..dus naar eigeninzicht.
en laat dit nog even een goed half uur pruttelen.

pak een grote schaal en zet hier de passiet (roerzeef) op
giet de soep en de stukken pompoen hierop en roeren maar.
de soep wordt hierdoor heerlijk fijn en romig

giet het gemalen goedje terug in de pan en breng het terug aan de kook. proef of de smaak goed is voeg anders nog wat zout toe.
vergis je niet met de kruiden want zeker de piment komt vanachter aan met een heerlijke pittige tinteling

na ong 10 minuten te hebben geprutteld voeg je de creme fraiche toe voor een romige afwerking.
wel goed roeren anders ziet het eruit of het geschift is.

Serveertip

Bruin oerbrood

smakelijk eten!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elma_m
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top