Kleine Duitse runderrollades

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-11-2008
  • Kleine Duitse runderrollades

    Kleine Duitse runderrollades

    Kleine Duitse runderrollades

Deze echte Duitse runderrollades at ik voor het eerst op een vakantie in Duitsland toen ik nog heel jong was. Later ben ik ze zelf gaan maken en we zijn er nog steeds dol op.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 dunne lapjes rundvlees ter grootte van een schnitzel (bijvoorbeeld bieflapjes)
mosterd
peper, zout
dunne plakjes ontbijtspek zoveel dat het runderlapje bedekt wordt
1 prei
1 winterwortel
2 wat dikkere augurken
40 gram boter
eventueel wat rode wijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
prikkers om de rollades vast te zetten

Voorbereiding

Maak de prei en de winterwortel schoon en snij deze in dunne reepjes ter grootte van de breedte van het runderlapje.
Snij de augurken in dunne reepjes

Bereidingswijze

Kruid de lapjes aan een kant met peper en zout. Smeer de andere kant dun in met moster. Verdeel de plakjes ontbijtspek en de reepjes prei, wortel en augurk over de lapjes en rol deze op. Zet ze vast met een prikker. Verhit de boter en bak hierin de runderrolletjes rondom bruin. Blus af met water (of rode wijn). Sudder de rolletjes in plm. 1 1/2 uur gaar.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en rodekool of spruitjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

outoftheblues avatar
outoftheblues 12-02-2011

bedankt voor dit recept, het is helemaal op gegaan! groetjes daniella

kaatjess avatar
kaatjess 27-12-2008

Hoi, Ik heb het nu al een paar keer gemaakt en het is heerlijk. Groetjess kaatje.

stiny26 avatar
stiny26 03-12-2008

Ben niet zo gek op augurk, ik ga dus reepjes paprika gebruiken, Lijkt me lekker. Bedankt Petra. Groetjes Micky

professoroud avatar
professoroud 03-12-2008

Hallo Petra, Lijkt me leker, ga ik een keer proberen. Bedankt, Jos

birgitta3 avatar
birgitta3 22-11-2008

Ik ga het uitproberen, bedankt. Groet, Birgitta

ecureuil avatar
ecureuil 21-11-2008

Heeft prima gesmaakt Petra! Ik heb het vlees eerst een nachtje gemarineerd in rode wijn en hiermee ook de jus afgemaakt.

kicuis avatar
kicuis 13-11-2008

Ga het zeker een keer maken. Bedankt en groetjes, Ineke

stientje1 avatar
stientje1 12-11-2008

Ziet er lekker uit voor de winteravonden, ik neem dit mee, alvast bedankt en de groetjes van Christine

dolinda2 avatar
dolinda2 09-11-2008

Dit lijkt me heerlijk! Neem het mee, bedankt! Groetjes Dolinda.

menge161 avatar
menge161 09-11-2008

Lijkt me heerlijk! Meegenomen. Bedankt. Groetjes, Trudy.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten