Witlofschotel met gekruid gehakt

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-11-2008
  • Witlofschotel met gekruid gehakt

    Witlofschotel met gekruid gehakt

    Witlofschotel met gekruid gehakt

Een wat pittige variatie op een gewone witlofschotel. Dit gerecht moet je beslist geproeft hebben.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr. witlof; 750 gr. (geschild gewicht) aardappels; 350 gr. rundergehakt; 1 rode paprika ; 1 kleine ui; 1 groente bouillonblokje; 1 geperst knoflookteentje; 50 gr. geraspte kaas; 1 zongedroogd tomaatje; 4 eetlepels ketjap manis; 1 theelepel sambal oelek; 1,5 eetlepel gehaktkruiden; 3 eetlepels verse bieslook; paneermeel; klontje boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan: zeef ; koekepan; grote ovenschaal

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 200 gr. C

Bereidingswijze

Maak een heerlijke smeuige aardappel puree en kruid hem lekker met zout, vers gemalen peper en nootmuskaat.
Maak de witlofstronken schoon en snijd ze in kleine stukjes. Kook de witlof 10 min. in 3 dl. water. Giet de witlof goed af in een fijne zeef(druk met de bolle kant van een lepel alle vocht er goed uit of doe het in de slacentrifuge) en bewaar 1 dl. kookvocht. Bak het gehakt in een koekepan zonder boter. Voeg de gehakt kruiden, de gesnipperde paprika en de ui toe. Rul het gehakt zachtjes los. Als het gehakt gaar is dan giet je het vet uit de pan. Voeg het kookvocht van de witlof toe samen met het verkruimelde bouillonblokje, ketjap, sambal en de knoflook. Roer het goed door elkaar en zet het vuur zacht. Roer de kaas en de bieslook met het fijngesneden tomaatje door de witlof. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal . Doe de witlof er bovenop en als laatste schep je daar de aardappelpuree op. Verdeel dit, zodat de groente netjes is afgedekt en bestrooi de puree met paneermeel. Leg hier een paar kleine stukjes boter bovenop. Het geheel gaat 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden C.

Bron

onbekend

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 23-11-2018

Tomklaassens, dank je wel voor je leuke reactie na het maken van dit recept. En inderdaad, eerst in een vergiet gieten, dat is het allerbeste. Fijn dat het goed gesmaakt heeft. Groetjes Ruth

Tomklaassens1 avatar
Tomklaassens1 23-11-2018

Nadat het complete gehaktmengsel klaar was, heb ik het in een vergiet laten uitlekken want het was veel te nat.Terug in de pan een scheut tomaten ketchup erdoor en afgemaakt volgens het recept. Het was erg lekker.

ruthbrock avatar
ruthbrock 05-05-2014

Dank je wel voor je originele manier van reageren. toch sneu dat je ovenschaal helemaal leeg is. misschien ga je hem dan op korte termijn opnieuw maken. Leuk om te horen dat het lekker was. gr. Ruth

cmrk avatar
cmrk 04-05-2014

bah wat lekker,mijn ovenschaal is heeeeel leeg!

ruthbrock avatar
ruthbrock 20-02-2014

Metata: dank je wel voor je leuke reactie na het maken van dit recept. fijn dat het goed gesmaakt heeft en verder THKS voor de tip betr. kip ipv gehakt. gr. ruth

metata avatar
metata 20-02-2014

In plaats van gehakt heb ik kip gebruikt, dat was ook heel lekker. Het was heerlijk, dit komt zeker vaker op tafel!

metata avatar
metata 20-02-2014

Wat een lekker recept, dit komt vaker op tafel. Dankjewel!

Dutchmountain avatar
Dutchmountain 02-02-2013

Als je het witlof voorkookt in de magnetron, hoef je geen water bij te voegen en af te gieten. er komt nog 1 a 2 eetlepel vocht af.

GerbilMiranda avatar
GerbilMiranda 24-10-2012

Lijkt me erg lekker, witlof eens anders klaargemaakt. En makkelijk een complete maaltijd in één schaal. Ga ik proberen, dankjewel voor het recept! Groetjes, Miranda

ruthbrock avatar
ruthbrock 18-10-2012

hoi, als je het gehakt heb geruld en het is gaar, dan schut je het gehakt door een zeef om het vet weg te gooien. daarna roer je door het gehakt het bewaarde kookvocht, bouillonblokje, ketjap, sambal en knoflook: goed door het gehaktmengsel roeren. dus je hebt het helaas iets verkeerd gedaan maar ik hoop dat het toch lekker was. Je moet echt het recept eerst even goed doorlezen voor je aan de gang gaat.. misschien dat je het nog een keertje maakt, het is echt heel erg lekker.verder wijs ik er nogmaals op dat het vocht v.d. witlof goed in de sla centriguge eruit gedraaid moet worden!!. ik hoop dat het nu wat duidelijker voor je is. groetjes en vast een fijn weekend,Ruth

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten