Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gehakt
  5. Witlofschotel met gekruid gehakt

Witlofschotel met gekruid gehakt

Door: ruthbrock

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-11-2008

Ingrediënten


500 gr. witlof; 750 gr. (geschild gewicht) aardappels; 350 gr. rundergehakt; 1 rode paprika ; 1 kleine ui; 1 groente bouillonblokje; 1 geperst knoflookteentje; 50 gr. geraspte kaas; 1 zongedroogd tomaatje; 4 eetlepels ketjap manis; 1 theelepel sambal oelek; 1,5 eetlepel gehaktkruiden; 3 eetlepels verse bieslook; paneermeel; klontje boter


Verder heb je nodig


Pan: zeef ; koekepan; grote ovenschaal

Witlofschotel met gekruid gehankt

Het was erg lekker!


Een wat pittige variatie op een gewone witlofschotel. Dit gerecht moet je beslist geproeft hebben.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 gr. C

Bereidingswijze

Maak een heerlijke smeuige aardappel puree en kruid hem lekker met zout, vers gemalen peper en nootmuskaat.
Maak de witlofstronken schoon en snijd ze in kleine stukjes. Kook de witlof 10 min. in 3 dl. water. Giet de witlof goed af in een fijne zeef(druk met de bolle kant van een lepel alle vocht er goed uit of doe het in de slacentrifuge) en bewaar 1 dl. kookvocht. Bak het gehakt in een koekepan zonder boter. Voeg de gehakt kruiden, de gesnipperde paprika en de ui toe. Rul het gehakt zachtjes los. Als het gehakt gaar is dan giet je het vet uit de pan. Voeg het kookvocht van de witlof toe samen met het verkruimelde bouillonblokje, ketjap, sambal en de knoflook. Roer het goed door elkaar en zet het vuur zacht. Roer de kaas en de bieslook met het fijngesneden tomaatje door de witlof. Doe het gehaktmengsel in een Ovenschaal . Doe de witlof er bovenop en als laatste schep je daar de aardappelpuree op. Verdeel dit, zodat de groente netjes is afgedekt en bestrooi de puree met paneermeel. Leg hier een paar kleine stukjes boter bovenop. Het geheel gaat 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden C.

Bron

Onbekend



Deel dit recept

Reacties (23)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top